Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 nov 2010 - Anul XV, nr. 262 (4553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părere

Preda crede că pentru „defectarea parcursului” ar trebui trasă de urechi majoritatea din Guvern, nu din Parlament

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru „defectarea parcursului” ar trebui trasă de urechi majoritatea din Guvern, nu majoritatea din Parlament. Afirmaţia aparţine vicepreşedintelui PD-L, deputatul Cezar Presa, şi a fost făcută joi la Suceava.

„Nu ştiu cum se face că această analiză a defectării parcursului majorităţii are în prim plan Parlamentul şi parlamentarii majorităţii. Ar fi fost mult mai corect din punctul meu de vedere să se fi tras de urechi majoritatea din Guvern”, a subliniat Preda.

El a folosit accente de ironie arătând că parlamentarii majorităţii, fiind solidari, înţeleg că nu se poate arunca absolut nici o scamă pe secretarul de stat cu relaţia cu Parlamentul, pe secretarii de stat de la Finanţe şi Muncă, care răspund de relaţia cu Parlamentul, care trebuiau să gestioneze politica Guvernului în actul legislativ.

„Şi aşa se crease asupra noastră o presiune şi o imagine că nu facem ceea ce trebuie. O faptă în plus sau în minus nu mai contează”, a adăugat vicepreşedintele PD-L.

 

Cezar Preda îi linişteşte pe cei de la UDMR în privinţa Legii educaţiei

Potrivit lui Cezar Preda, suprapunerea cu decizia de miercuri a Curţii Constituţionale privind angajarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei nu tulbură mai mult apele în coaliţie.

„Ceea ce au stabilit ei în coaliţie, PD-L a făcut. Şi-a mandatat primul-ministru să-şi angajeze răspunderea. Ce a făcut Curtea, de ce nu a dat Curtea cum am vrut noi, nu e prima dată când Curtea joacă rolul celei de-a treia Camere a Parlamentului. Asta ne e Constituţia, asta ne e Curtea Constituţională şi toţi ne vom supune deciziilor ei”, a precizat deputatul PD-L. El a adăugat că partenerii din UDMR trebuie să ştie că PD-L se va ţine de cuvânt şi vor vota forma legii propuse de Guvern şi în Senat.

„Depinde de senatori dacă o agreează sau nu. Noi, în Camera Deputaţilor, ne-am făcut datoria. Am votat-o aşa cum ne-au trimis-o”, a precizat Preda. El consideră că nu sunt motive de forţare a lucrurilor sau de a se pune în pericol coaliţia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preda crede că pentru „defectarea parcursului” ar trebui trasă de urechi majoritatea din Guvern, nu din Parlament.
 Vizualizări articol: 797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preda crede că pentru „defectarea parcursului” ar trebui trasă de urechi majoritatea din Guvern, nu din Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei