Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 sep 2010 - Anul XV, nr. 223 (4514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Pericol

Zeci de capace de canal, furate de pe străzile cu lucrări ISPA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nici bine nu s-a întărit asfaltul turnat pentru refacerea străzilor afectate de lucrările ISPA, că din urmă au şi început să dispară capacele de canalizare, care ajung să fie vândute la centrele de colectare a fierului vechi.

Pe străzi precum 22 Decembrie, pe care lucrările ISPA au fost finalizate recent, pericolul de a se accidenta îi pândeşte la tot pasul pe locuitori sau pe cei care se aventurează în acea zonă.

Capacele de canalizare şi cele de la gurile de scurgere a apelor pluviale au dispărut, fiind luate la rând de hoţi, care încă nu s-au chinuit să le scoată şi pe cele care sunt acoperite parţial de asfalt, ceea ce le-ar da mai mult de muncă.

În rest, pe o parte a străzii, gurile de canalizare stau descoperite, în şir, fiind un real pericol pentru cei care, evitând noroiul rămas pe trotuare după lucrările ISPA, aleg să meargă pe marginea străzii.

“Oricând poate cădea în ele un copil care se întoarce seara de la şcoală sau un bătrân cu vederea slăbită. Poate să fie omul treaz şi tot să nu vadă la timp groapa descoperită”, spune Mihai Gherasim, locatarul unei case din jurul căreia toate capacele de canal au dispărut.

Ca să-i avertizeze cât de cât pe trecători, şi nu doar pe ei, pentru că şi destule maşini au căzut cu roţile în canalele destupate, locuitorii din zonă au pus crengi uscate în găurile căscate în asfalt, iar uneori au pus şi câte o bucată de material în vârful lor, ca un semnal de alarmă.

În faţa unei case, gura de canalizare descoperită se cască ameninţător chiar în dreptul intrării pe poartă, încât orice pas greşit poate avea consecinţe nefaste.

 

Lungu vrea ca vinovaţii să fie băgaţi la puşcărie

Reprezentanţii firmei Pfeiffer au semnalat aceste probleme municipalităţii sucevene, solicitând ca zonele cu probleme să fie patrulate de Poliţie.

“Eu înţeleg că oamenii au necazuri, că au posibilităţi financiare reduse, dar mi se pare un act lipsit total de bun-simţ. Furtul capacelor de canalizare e un gest total iresponsabil, al unor oameni smintiţi. Trebuie să băgăm vreo doi în puşcărie să se înveţe minte şi să-i descurajăm”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, care a cerut sprijin din partea Poliţiei Municipiului.

“Din păcate este o realitate cruntă, avem poliţişti comunitari destul de puţini, mai ales că am fost nevoiţi să reducem 70 de posturi la Poliţia Comunitară. Suceava este un oraş întins, cu cartiere ceva mai izolate, iar noi nu avem suficienţi oameni să facem patrule care să ajungă şi în aceste zone mărginaşe. Am trasat sarcină Poliţiei Comunitare, am solicitat sprijinul Poliţiei Municipale şi Jandarmeriei, pentru că singuri nu putem să-i prindem pe aceşti demenţi care fură capace de canalizare după ce strada este făcută cu eforturi deosebite”, a adăugat Lungu.

Zilnic, capacele de canalizare dispar de pe străzile Sucevei, fiind vândute pe mai nimica la centrele de colectare a fierului vechi, fără ca vreun vinovat să răspundă de pericolul pe care îl reprezintă capcanele stradale care rămân în urma furturilor lor. Numai de pe strada 22 Decembrie au dispărut 16 capace de canalizare, la nici o lună după ce au fost montate, iar restul vor dispărea curând, în căruţele celor care spun că adună fier vechi străbătând zi şi noapte municipiul Suceava, în căutare de chilipiruri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de capace de canal, furate de pe străzile cu lucrări ISPA.
 Vizualizări articol: 811 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de capace de canal, furate de pe străzile cu lucrări ISPA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(22 sep 2010, 13:49:30
Capacele respective au fost furate de catre tigani.
Cum ii prinzi?... foarte simplu: faci controale la carutile cu care se deplaseaza. Sau pur si simplu nu le lasi sa intre in municipiu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei