Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 aug 2010 - Anul XV, nr. 192 (4483)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Cheltuieli

Cel puţin 250 de lei pentru prima zi de şcoală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până la începutul anului şcolar a mai rămas o lună, iar părinţii au intrat deja în febra cumpărăturilor pentru prima zi de şcoală. Librăriile, dar şi hipermarketurile s-au aprovizionat deja cu rechizitele necesare pentru debutul de an şcolar, însă pentru ghiozdanul elevului, părinţii trebuie să scoată din buzunar cel puţin 250 de lei, pentru un singur copil.
Începând de la uniformă, ghiozdan şi continuând cu caiete speciale, cărţi şi rechizite de tot felul, banii se duc într-o clipită.
Ghiozdanul elevului costă de la 15 lei la 150 de lei, în funcţie de preferinţe, materialul din care este confecţionat şi de firma care l-a produs. Cele mai în vogă sunt cele tip troler, însă acestea sunt şi cele mai scumpe modele de ghiozdan. Un penar îl poate costa pe părinte până la 15 lei, dar sunt şi mai ieftine, care nu depăşesc cinci lei. Preţul caietelor variază, în funcţie de grosimea copertei, numărul de file, dacă sunt sau nu plasticate, dacă au spirală, şi este cuprins între 0,80 lei şi 5,99 lei bucata. Învelitorile pentru caiete costă cel puţin un leu, însă preţul lor creşte dacă acestea au imagini cu personaje din desene animate, prinţese sau Superman.
Din ghiozdan nu trebuie să lipsească stiloul, creioanele, creioanele colorate, cariocile, acuarelele şi blocul de desen, rechizite pentru care mai sunt necesari cel puţin 10 lei.
Trusa de geometrie, pentru elevii din clasele mai mari, este o altă cheltuială, de încă câţiva zeci de lei.
Grosul cheltuielilor de început de an şcolar îl constituie însă achiziţionarea uniformei şi a echipamentului sportiv. Pentru o uniformă, părintele trebuie să scoată din buzunar cel puţin 100 de lei, însă preţul ajunge să fie mult mai mare în cazul în care unitatea de învăţământ are o uniformă personalizată, care trebuie făcută la comandă. Şi echipamentul sportiv, format din trening şi pantofi pentru educaţia fizică, înseamnă pe puţin 70-80 de lei cheltuiţi de către părinţi.
Când trag linie şi fac un calcul total, părinţii îşi dau seama că au de scos din buzunar, pentru prima zi de şcoală, minim 250 de lei, fără a mai pune la socoteală florile pentru cadrele didactice, contribuţia la fondul clasei şi achiziţionarea de alte caiete speciale şi culegeri care vor fi cerute ulterior, după începerea cursurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel puţin 250 de lei pentru prima zi de şcoală.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cel puţin 250 de lei pentru prima zi de şcoală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei