Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iun 2010 - Anul XV, nr. 149 (4440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Austeritate

Zilele municipiului Fălticeni, fără spectacole

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În acest an, manifestările cultural – artistice derulate sub genericul „Zilele municipiului Fălticeni” nu vor mai avea loc. Anunţul a fost făcut de primarul Vasile Tofan în cadrul şedinţei de Consiliu Local de la sfârşitul săptămânii trecute.

Singurele activităţi care se vor derula pe 20 iulie, de Sfântul Ilie, patronul spiritual al municipiului Fălticeni, vor fi o procesiune religioasă şi aniversarea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie.

 

Procesiune cu moaştele Sf. Pantelimon

Sărbătoarea Sf. Pantelimon, marcată de biserica ortodoxă pe 27 iulie, va avea, în acest an, o semnificaţie cu totul specială pentru fălticeneni cu o săptămână mai devreme. Moaştele Sf. Pantelimon vor fi scoase din Biserica “Sfântul Ilie” marţi 20 iulie, la ora 12,30 şi vor fi duse într-o procesiune pe străzile Fălticeniului, cu un popas pentru rugăciune şi închinare în Biserica “Sf. Pantelimon” din curtea Spitalului Municipal şi la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”.

 

50 de cupluri aşteptate la „Nunta de Aur”

Tot pe 20 iulie, la ora 18, la Biserica Sfântul Ilie va avea loc o nouă ediţie a  “Nunţii de Aur”, la care vor participa aproximativ 50 dintre familiile întemeiate în anul 1960, care locuiesc în municipiul Fălticeni. Ca şi în anii trecuţi, naşii nunţii de aur vor fi aleşi dintre cuplurile tinere care s-au căsătorit în acest an.

Conform primarului Vasile Tofan, acestea sunt singurele manifestări care vor fi organizate pe 20 iulie la Fălticeni, în acest an renunţându-se la spectacolele pentru tineri, la spectacolele folclorice, expoziţii, concursuri şi târgul meşterilor populari care se desfăşura în Piaţa “Nada Florilor”

“Ţinând cont de condiţiile de criză şi vremurile dificile pe care le traversăm, manifestările dedicate Zilelor municipiului Fălticeni vor avea în acest an altă structură. Nu putem abandona tradiţia sărbătoririi cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie. De la cei care se căsătoresc sâmbăta, duminica sau în afara programului de lucru de la starea civilă luăm o taxă. Din banii care s-au strâns îi premiem pe cei care „rezistă” 50 ani împreună. Tot pe 20 iulie, locuitorii municipiului pot participa la o procesiune cu moaştele Sfântului Pantelimon, după slujba de Sfântul Ilie ce va fi oficiată  la biserica ce poartă numele patronului spiritual al oraşului”, a declarat primarul Vasile Tofan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele municipiului Fălticeni, fără spectacole.
 Vizualizări articol: 1311 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Zilele municipiului Fălticeni, fără spectacole3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(28 iun 2010, 15:04:23
buna idee, oricum ala nu-i oras...ci o comuna mai rasarita, intr-adevar nu are nici un rost!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei