Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 dec 2009 - Anul XIV, nr. 292 (4278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Stagnare

Salariile sucevenilor au „îngheţat” în 2009

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câştigurile salariale medii înregistrate de angajaţii din judeţul Suceava nu au mai crescut lent, lună de lună, aşa cum se întâmpla în anii precedenţi, statisticile arătând că lefurile din această toamnă au fost aproape identice cu cele înregistrate la începutul anului.
Conform analizelor Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, în luna septembrie a acestui an, angajaţii din judeţ au avut un salariu mediu net de 1.027 de lei, în timp ce în ianuarie leafa medie era cifrată la suma de 1.030 de lei. Analizând situaţia pe fiecare lună, se poate observa că în prima parte a anului, salariile au crescut uşor, în ritmul obişnuit din ultimii ani, după care, începând cu luna aprilie, lefurile au început să scadă, ajungându-se astfel la valoarea de la începutul anului. Pentru ultimul trimestru al acestui an nu sunt aşteptate schimbări majore, existând toate şansele ca salariul mediu să se menţină aproximativ la acelaşi cuantum.
Prin comparaţie, pe parcursul anului 2008 salariul mediu net din judeţ a crescut cu aproape 100 de lei, trecând de pragul de 1.000 de lei spre finele anului.
La nivel naţional, lefurile continuă să fie mult peste cele ale sucevenilor, cele mai recente date statistice, din luna septembrie, indicând un salariu mediu net în România de 1.359 de lei, cu aproape 25% mai mare decât media lefurilor din judeţul nostru.
În ceea ce priveşte salariul mediu brut, în aceeaşi lună, acesta a fost de 1.389 de lei în Suceava, comparativ cu 1.860 de lei la nivel naţional.
Foarte îngrijorătoare este şi evoluţia numărului de salariaţi. Conform datelor statistice, în septembrie 2009 numărul acestora a fost cu 7962 mai mic decât în aceeaşi lună a anului trecut, rezultând o scădere de aproape 8%. Numărul mare de disponibilizări a dus imediat la creşterea ratei şomajului, care a ajuns la valori aproape duble faţă de finele anului 2008.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariile sucevenilor au „îngheţat” în 2009.
 Vizualizări articol: 1565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Salariile sucevenilor au „îngheţat” în 20093.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei