Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 sep 2009 - Anul XIV, nr. 226 (4212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protecţia mediului

Grădiniţa „Lizuca” din Fălticeni, în programul „Eno Tree Planting”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grădiniţa „Lizuca” Fălticeni face parte din programul internaţional online „Eno Tree Planting”, derulat în parteneriat cu European Schoolnet. Programul a constat în plantarea de puieţi, pe 21 septembrie, de Ziua Internaţională pentru Pace, în toate colţurile lumii.
Participanţi din Europa, Africa, Asia, America, incluşi în program, şi-au amintit de natură şi importanţa protecţiei mediului. „Preşcolari, elevi, studenţi şi profesori din peste 2.000 de şcoli, din peste 122 de ţări, au plantat copaci împreună cu noi, grupa mijlocie „Voinicii”, de la Grădiniţa Lizuca”, ne-a spus educatoarea Doiniţa Balan.
La activitatea preşcolarilor au participat şi părinţii copiilor, care au discutat despre importanţa mediului înconjurător şi au plantat copăcei în curtea grădiniţei.
„Politica educaţională actuală acordă o atenţie deosebită educaţiei ecologice şi pentru realizarea acesteia m-am străduit să-i fac pe copii să conştientizeze că omul, ca specie biologică, este dependent de natură şi că nu poate trăi în afara ei. Am desfăşurat o intensă activitate de educaţie ecologică, concretizată prin proiecte şi acţiuni de prevenire a degradării mediului. Prin participarea la Programul Internaţional „LeAF”, ”Să învăţăm despre pădure”, prin proiectele ecologice derulate, am căutat ca preşcolarii să înţeleagă responsabilitatea omului faţă de natură. Varietatea temelor abordate, precum şi modul de abordare m-au dus la concluzia că rolul educaţiei ecologice în rândul preşcolarilor este esenţial”, a mai spus educatoarea Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grădiniţa „Lizuca” din Fălticeni, în programul „Eno Tree Planting”.
 Vizualizări articol: 839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Grădiniţa „Lizuca” din Fălticeni, în programul „Eno Tree Planting”3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei