Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 sep 2009 - Anul XIV, nr. 226 (4212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie judecătorească

Agresorii lui Cristian Căjvănean rămân în arest şi în octombrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curtea de Apel Suceava a decis ca agresorii lui Cristian Căjvănean să rămână în arestul Poliţiei cel puţin pentru încă 30 de zile. Recursurile înaintate de trei dintre cei cinci inculpaţi au fost respinse de judecători, care au menţinut măsura luată la începutul săptămânii de Tribunalul Suceava.

 

Gheorghe Viorel Anton, zis „Legionarul”, a renunţat de la bun început să atace decizia de prelungire a mandatului de arestare, în timp ce Ioan Vasile Crasi şi-a retras recursul în ultimul moment. În aceste condiţii, magistraţii de la Curtea de Apel Suceava au avut de analizat doar trei recursuri, ale lui Florin Daniel Platoc, zis „Caşuba”, Constantin Lungu şi Iulian Ion Spatariu. Completul de judecată a ajuns la concluzia că nu se impune eliberarea nici unuia dintre cei trei indivizi, aşa încât a respins recursurile acestora.
Florin Daniel Platoc „Caşuba”, Constantin Lungu, Ioan Vasile Crasi, Gheorghe Viorel Anton „Legionarul” şi Iulian Ion Spatariu au fost arestaţi acum două luni pentru că au pus la cale jefuirea lui Cristian Căjvănean, proprietarul unei case de schimb valutar din municipiul Suceava. Atacul a avut loc în seara zilei de 20 iulie, iar Căjvănean a fost atacat şi lovit cu bâtele de „Legionarul” şi Spatariu, fiind apoi preluaţi cu o maşină de un al şaselea individ, Alin Novac, dat în urmărire generală în acest moment.
La puţin timp după atac, toţi cei şase indivizi s-au întâlnit pe un câmp între Ipoteşti şi Bosanci, unde au împărţit banii, iar apoi au ars geanta unde se aflau cei aproximativ 400.000 de lei.

 

Un valutist mort, altul în viaţă

Până acum, doar Anton „Legionarul” a povestit cu lux de amănunte ce s-a întâmplat, iar Crasi a acceptat că a participat la tâlhărirea lui Căjvănean, pozând însă în victimă. Ceilalţi trei indivizi arestaţi în acest dosar au negat totul şi se consideră nevinovaţi.
Între timp, oamenii legii au reuşit să adune probe şi pentru o a doua tâlhărie comisă de această grupare. Este vorba de atacul de pe 2 ianuarie 2009 asupra valutistului Dan Gulei Andronic, din Ipoteşti, de la care au reuşit să fure aproximativ 100.000 de euro. Din fericire, acesta a scăpat cu viaţă în urma atacului, noroc care l-a ocolit pe Cristian Căjvănean, decedat la două săptămâni după atacul din faţa blocului în care locuia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agresorii lui Cristian Căjvănean rămân în arest şi în octombrie.
 Vizualizări articol: 781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
Agresorii lui Cristian Căjvănean rămân în arest şi în octombrie4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei