Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 sep 2009 - Anul XIV, nr. 226 (4212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nereguli

32 de service-uri din judeţ, închise în urma controalelor inspectorilor RAR

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

32 de prestatori de servicii de reparaţii auto din judeţul Suceava au fost amendaţi drastic şi li s-a suspendat activitatea, după cel mai amplu control privind legalitatea acestor activităţi organizat în judeţ.
Începând de luni şi până joi, opt echipe de control ale Departamentului de Supraveghere de Piaţă din cadrul RAR, venite din toată ţara, au descins, pe raza judeţului, în nu mai puţin de 102 service-uri, despre care, în urma unor evaluări preliminare, existau informaţii că şi-ar desfăşura activitatea fără respectarea prevederilor legale.
În cazul a 32 dintre prestatorii verificaţi s-a descoperit că efectuau lucrări de reparaţii şi întreţinere auto fără a deţine autorizaţia tehnică de funcţionare eliberată de RAR ori fără a respecta condiţiile care au stat la baza autorizării.
În cazul altor ateliere mici, care nu aveau autorizaţii, nu s-a putut aplica vreo sancţiune, deoarece în momentul controalelor nu se aflau maşini în lucru, iar în care activitatea ilegală nu a putut fi dovedită.
De asemenea, au mai constatat inspectorii RAR, unele ateliere mici care nu erau autorizate au dispărut recent de pe piaţă.
„Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate în cadrul controalelor a fost de 31.800 de lei, abaterile cele mai frecvente constând în lipsa autorizaţiei tehnice de funcţionare, lipsa dovezilor care să demonstreze conformitatea activităţilor executate cu condiţiile tehnice şi de calitate impuse, folosirea de aparatură neverificată metrologic şi utilizarea în procesul de reparaţie a unor echipamente şi piese auto necertificate, neomologate şi fără documente de atestare a calităţii”, a declarat inginerul Viorel Avasilcăi, şeful Compartimentului Zonal 5 Moldova din cadrul RAR, coordonatorul acţiunii din judeţ.
În judeţul Suceava sunt înregistrate 183 de unităţi service autorizate, iar înainte de control se aprecia că ar mai fi în jur de 50 care nu îşi desfăşoară activitatea legal.

 

Drepturile unui client într-un service

Pentru a nu risca să fie înşelaţi, şoferii care ajung la un service sunt sfătuiţi să verifice mai întâi dacă acesta este autorizat să-şi desfăşoare activitatea.
Apoi, orice client trebuie să ceară ca drepturile sale să fie respectate, în acest fel putând face şi ulterior reclamaţii, dacă nu este mulţumit de lucrare.
Concret, unitatea service trebuie să deschidă o comandă în care să fie specificate cerinţele clientului, lucrările care urmează a fi efectuate, plus un preţ estimativ al acestora. De asemenea, unitatea este obligată să acorde garanţii, atât pe lucrare, cât şi pe piese.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 32 de service-uri din judeţ, închise în urma controalelor inspectorilor RAR .
 Vizualizări articol: 807 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.10/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 10 voturi
32 de service-uri din judeţ, închise în urma controalelor inspectorilor RAR3.1510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei