Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 sep 2009 - Anul XIV, nr. 209 (4195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Falsuri ca la carte

Schimbau euro falşi la casele de schimb valutar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei trei indivizi reţinuţi la sfârşitul săptămânii trecute, de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Suceava, au fost arestaţi preventiv, la propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind acuzaţi că au plasat mai multe bancnote de 100 şi 200 de euro la case de schimb valutar şi staţii peco de pe raza judeţului Suceava.
Falsurile, susţin surse judiciare, erau atât de bine făcute, încât soţii Buchilă, Vergel (53 de ani), zis „Jair”, şi Dorina (49 de ani), precum şi complicele lor Dumitru Marius Simion (32 de ani), toţi din municipiul Fălticeni, au reuşit să valorifice, numai într-un caz, nu mai puţin de 1.600 de euro contrafăcuţi la o casă de schimb valutar din oraşul Siret.
Potrivit anchetatorilor, cei trei fălticeneni au plasat banii falşi (bancnote contrafăcute din cupiura de 100 şi 200 euro) în perioada iunie 2008 – septembrie 2009, atât pe raza judeţului Suceava, cât şi la Botoşani şi Neamţ.
La Suceava, au plasat euro contrafăcuţi şi la Vatra Dornei, Cârlibaba, Siret.
„Până în prezent a fost identificată şi ridicată suma de 3.100 de euro în bancnote contrafăcute (13 x 200 euro şi 5 x 100 euro)”, se precizează într-un comunicat al BCCO Suceava.

 

Banii falşi vin din Bulgaria

Cei trei fălticeneni au fost prinşi joia trecută, în judeţul Neamţ, pe raza localităţii Brusturi, după ce Dorina Buchilă a încercat să mai plaseze o bancnotă falsificată de 100 de euro.
Soţii Buchilă şi complicele lor, Simion, se deplasau cu autoturismul de teren al acestuia din urmă, marca Land Rover, înmatriculat în Anglia.
Cei trei erau monitorizaţi de structurile de combatere a crimei organizate încă de anul trecut, iar maşina era dată în consemn pe întreg teritoriul ţării de către ofiţerii suceveni de la BCCO.
De altfel, explică surse judiciare, Vergel Buchilă, alias „Jair”, mai este cercetat într-un dosar penal, înregistrat anul trecut, fiind acuzat că a plasat patru bancnote (tot de 100 şi 200 de euro) la cazinouri şi săli de jocuri de pe raza judeţului Suceava.
Surse din rândul anchetatorilor ne-au mărturisit că „Jair” a fost lăsat atunci în libertate tocmai pentru ca oamenii legii să afle care este filiera pe care ajung în România banii falşi, fabricaţi din câte se pare în Bulgaria.
„Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării tuturor bancnotelor contrafăcute puse în circulaţie pe teritoriul ţării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor”, mai explică anchetatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Schimbau euro falşi la casele de schimb valutar.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Schimbau euro falşi la casele de schimb valutar4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei