Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 sep 2009 - Anul XIV, nr. 209 (4195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Teribil

Preot din Fălticeni, mort într-un accident provocat de un poliţist sucevean de la Circulaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un agent din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Suceava, aflat în concediu, a provocat un grav accident de circulaţie, sâmbătă seară, în apropierea localităţii ieşene Moţca, intrând cu un camion pe contrasens şi făcând zob autoturismul condus de un preot din Fălticeni, care, însoţit de alte patru persoane, mergea la sfinţirea unei biserici din Paşcani.
Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, accidentul s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 19:25.
Părintele protoiereu Vasile Sandu, în vârstă de 55 de ani, se afla la volanul autoturismului proprietate şi se îndrepta spre Paşcani, alături de soţia sa şi alte trei persoane.
La circa 4 kilometri distanţă de Moţca, pe DN 28 A, din sens opus a apărut brusc un camion încărcat cu balast, tot cu numere de Suceava, autovehiculul intrând direct în maşina preotului, pe care a transformat-o pur şi simplu într-un morman de fiare contorsionate.
La volanul camionului se afla Cristian Rotaru (39 de ani), un agent din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Suceava, care se afla în concediu.
Potrivit poliţiştilor ieşeni, care au cercetat împrejurările în care s-a produs accidentul, vina aparţine în exclusivitate agentului de poliţie, care nu a adaptat viteza la carosabilul umed.
Maşina preotului Sandu a fost distrusă în proporţie de 90%, fiind nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare.
Pentru preotul Vasile Sandu şi un alt bărbat, Toader Ghiorghiţă (52 de ani), pasager pe bancheta din spate, nu s-a mai putut face nimic, medicii sosiţi la faţa locului încercând în zadar să-i resusciteze.
Ceilalţi pasageri din maşina preotului au fost transportaţi la spital, unde au primit îngrijiri medicale, starea lor fiind, potrivit unui comunicat al IPJ Iaşi, în afara oricărui pericol.
Agentul Cristian Rotaru s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă şi, după punerea în mişcare a acţiunii penale, va fi suspendat din funcţie.

 

 

„Este o mare pierdere”

Părintele protoiereu Vasile Sandu slujea la Catedrala Ortodoxă de Stil Vechi „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Fălticeni din anul 1990, el fiind şi fondatorul acestei catedrale.
De 24 de ani, preotul Vasile Sandu era în slujba Biserici Ortodoxe de Stil Vechi. În perioada 1985 – 1990 a fost diacon, apoi a devenit preot, iar de şase ani era preot protoiereu, având în subordine 16 alte parohii.
„Părintele Vasile Sandu a fost un om deosebit, şi nu spun asta pentru că s-a întâmplat această tragedie... Chiar a fost un om de o bunătate şi de o calitate rar întâlnite. Îi ajuta pe toţi şi avea o voce deosebită, dacă nu chiar cea mai bună voce pe care am auzit-o. Şi-a dat şi licenţa în muzică psaltică. Părintele a absolvit Academia Teologică din Chişinău”, ne-a spus, profund marcat de cele întâmplate, preotul protoiereu de Iaşi, Vasile Leonte, de la Biserica Ortodoxă de Stil Vechi „Sf. Cuvioasa Parascheva”.
Preotul Vasile Sandu are trei copii, două fete şi un băiat, care a terminat tot studii teologice.
În urmă cu o lună de zile, fiul părintelui Vasile Sandu s-a căsătorit.
A fost un moment de bucurie, după ce, cu două luni şi jumătate în urmă, părintele Vasile Sandu îşi conducea pe ultimul drum tatăl, şi el preot.
„Tatăl părintelui Vasile Sandu a murit la vârsta de 90 de ani şi a fost îngropat în curtea Catedralei Ortodoxe de Stil Vechi <Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena> din Fălticeni, unde a slujit aproximativ 12 ani, alături de fiul său. Este o mare pierdere. Un sobor îndoliat de preoţi a sfinţit ieri Biserica Ortodoxă de Stil Vechie <Înălţarea Domnului> din Paşcani, locul unde trebuia să ajungă şi părintele Vasile Sandu, împreună cu soţia”, ne-a mai spus preotul protoiereu Vasile Leonte.
Soţia preotului Vasile Sandu, şi ea accidentată, provine dintr-o familie de preoţi, tată ei fiind preot în comuna Bogdăneşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preot din Fălticeni, mort într-un accident provocat de un poliţist sucevean de la Circulaţie.
 Vizualizări articol: 2032 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 25 voturi
Preot din Fălticeni, mort într-un accident provocat de un poliţist sucevean de la Circulaţie4.2525

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce tragedie! trimis de
( 7 sep 2009, 11:05:40
Dumnezeu sa-i ierte! si pe uni si pe alti...!
2.   Razbunare trimis de
( 7 sep 2009, 17:10:21
moarte politistului
3.   Legea talionului trimis de
( 7 sep 2009, 17:12:58
ochi pentru ochi si dinte pentru dinte
4.   Agent de circulatie trimis de
( 7 sep 2009, 23:15:56
Ce nu inteleg eu este cum se poate ca un agent de circulatie sa comita ditamai accidentul de masina.

Banuiesc ca stie mai multe despre cum sa conduca masina in trafic decat un sofer obisnuit amator.

Insa unii se contopesc cu functia pe care o detin si dobandesc sange albastru.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei