Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 sep 2009 - Anul XIV, nr. 209 (4195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Şefie

Alexandru Băişanu a fost ales preşedinte al PNL Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Fostul prefect al judeţului Alexandru Băişanu a fost ales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava. La Conferinţa Judeţeană de Alegeri a liberalilor suceveni, Alexandru Băişanu a reuşit să se impună în faţa contracandidatului său, primarul din Dumbrăveni, Ioan Pavăl. În urma votului, Băişanu a primit 316 voturi, la diferenţă mare de Ioan Pavăl, care a obţinut doar 88 de voturi. Alte 15 voturi au fost nule. După numărătoarea voturilor, cei care au reuşit să obţină funcţiile de vicepreşedinţi sunt Marius Ursaciuc, Gheorghe Aldea, Aurel Burciu, Constantin Galan, Tudor Zdrob, Vasile Mocanu şi Brînduşel Nichitean. De asemenea, în funcţia de secretar trezorier al Organizaţiei Judeţene a fost ales un alt fost prefect al judeţului, Ovidiu Doroftei. Conferinţa judeţeană de alegeri a PNL Suceava s-a desfăşurat în prezenţa liderului acestui partid, Crin Antonescu, care a venit alături de prim-vicepreşedintele Ludovic Orban, fostul ministru al Finanţelor Varujan Vosganian şi primarul din Bacău, Romeo Stavarache.

 

Preşedinţii organizaţiilor de cartier din Suceava nu au putut să voteze

Fără a exista discursuri acuzatoare de o parte şi de alta între cei doi candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PNL Suceava, alegerile din cadrul Organizaţiei Judeţene au avut parte de un moment mai tensionat, când liderul filialei din Suceava, Mihai Steiciuc, a acuzat faptul că 23 de liberali nu sunt lăsaţi să voteze. Steiciuc a precizat că cei 23 sunt preşedinţii organizaţiilor de cartier din municipiul Suceava şi că potrivit statutului trebuiau să fie incluşi pe lista de delegaţi cu drept de vot la conferinţa judeţeană de alegeri. El a arătat că deşi a înaintat o listă cu cei 23 de liberali la secretariatul Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, aceştia nu au fost incluşi în tabelul prezentat secretariatului general al PNL. De remarcat că cei 23 de preşedinţi de organizaţii de cartier erau prezenţi în sală, însă în cele din urmă nu şi-au putut exprima votul. În replică, Alexandru Băişanu a acuzat, la rândul său, faptul că cei 23 de preşedinţi de cartier nu ar fi avut drept de vot deoarece deţineau aceste funcţii cu caracter interimar. El a acuzat conducerea filialei Suceava a PNL că alegerile pentru funcţiile respective ar fi trebuit să se organizeze în urmă cu circa şase luni, după alegerile din cadrul organizaţiei municipale. „Colegii de la municipiu au încropit o şedinţă extraordinară şi s-au făcut propuneri pentru cei 23 de preşedinţi interimari. Nu a urmat o altă şedinţă în care să se prezinte o situaţie clară cu aceşti preşedinţi. Şi nici nu s-a validat într-o şedinţă de la municipiu o astfel de listă. Pe mine nu mă interesează dacă intră sau nu 23 de oameni, ci ca ei să fie reprezentanţi în mod statutar”, a spus Băişanu. Problema a fost tranşată de liderul PNL, Crin Antonescu, care a supus la vot ca preşedintele liberalilor suceveni să fie ales fără cei 23 de delegaţi. Majoritatea delegaţilor prezenţi au votat pentru propunerea lui Antonescu, astfel încât preşedinţii secţiilor de cartier din Suceava nu au mai putut vota. „Problema e să nu transformăm miza acestei conferinţe judeţene într-o discuţie despre organizaţiile de cartier. Când, între noi fie vorba, ştim foarte bine că aşa viaţă de cartier la nivel de organizaţie politică nu prea a existat nici la Suceava, nici în altă parte”, a spus liderul PNL.

 

Antonescu a vrut la Suceava un om care să se lupte cu Gheorghe Flutur

Toţi liderii PNL veniţi de la nivel central le-au vorbit liberalilor suceveni despre necesitatea unităţii în rândul lor, insistând asupra importanţei câştigării alegerilor prezidenţiale de către Crin Antonescu. În ceea ce-l priveşte pe preşedintele PNL Crin Antonescu, acesta a declarat că îşi doreşte ca filiala din Suceava să fie condusă de „un om suficient de puternic, care să se bată cu Gheorghe Flutur”, liderul PD-L Suceava. „Nu candidez împotriva lui Gheorghe Flutur. Nu am o bătălie cu el. Dar Gheorghe Flutur conduce aici în Suceava acest război şi trebuie să avem pe cineva care să se bată cu el. Gheorghe Flutur îşi închipuie din ce în ce mai tare că această zonă este un fel de moşie portocalie pe care poate să scrie cu oi şi cu oameni <Trăiască Băsescu!>. Am nevoie aici de oameni care să se bată cu Gheorghe Flutur şi cu PSD”, a spus liderul PNL.
Antonescu le-a atras atenţia liberalilor suceveni că pentru a putea câştiga alegerile pentru preşedinţia României, membrii PNL nu trebuie să aibă înţelegeri cu PD-L. „La Suceava vreau să am un om puternic, care să câştige”, a subliniat Antonescu. El a mai spus că în lupta din campania electorală pentru preşedinţia României nu vor exista jumătăţi de măsură. „Această bătălie este una ori-ori. Dacă nu câştigăm, PNL rămâne de căruţă, la mâna a doua”, a spus liderul PNL. Antonescu a făcut apel la unitate în cadrul PNL Suceava, precizând că toate disputele trebuie să fie lăsate până după alegerile prezidenţiale. „Dacă Traian Băsescu obţine încă un mandat de preşedinte, vă veţi consuma diferenţele de păreri şi veţi face alegeri prin păduri sau prin cafenele. Pentru că în România viaţă politică democratică nu va mai exista. Să nu facă nimeni socoteli, cine cu cine vine la guvernare, dacă Băsescu mai câştigă un mandat. Nu mai vine nimeni la guvernare. Pleacă până şi PD. Şi vom avea atunci o ţară în care nu va mai exista Parlament şi Guvern adevărate sau partide adevărate. Va exista conducătorul suprem şi reprezentanta lui pe pământ, Elena Udrea, cu băieţii”, a mai declarat Antonescu.



Orban: Războiul dintre PD-L şi PSD este unul fals

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a precizat că liberalii nu pot să fie prieteni nici cu PSD şi nici nu PD-L. Orban a spus că din punctul său de vedere lupta dintre PD-L şi PSD este una falsă, menită să îi sature „pe alegătorii cu discernământ” de dreptul de a merge la vot şi să creeze un fals conflict între cei de la guvernare şi PNL. „Ei vor ca nemulţumiţii de actul de guvernare să nu se îndrepte spre alternativa reală care este PNL. Şi, atunci când nu vor să mai voteze cu PD-L şi PSD, să nu mai vină la vot. Este un conflict fals. Ei de fapt sunt bine mersi la putere şi folosesc la maxim avantajele puterii şi fac ce ştiu ei să facă de 20 de ani. Şi anume, să folosească statul pentru interesele lor personale. De asemenea, interesul lor este ca din ce în ce mai puţini români care au discernământul să aleagă să vină la vot, astfel încât clientelele lor politico-economice, cumpărarea voturilor şi turismul electoral să îi menţină la putere”, a spus Orban.

 

Vosganian crede că PNL are un rol „aproape mesianic”

Fostul ministru al Finanţelor Varujan Vosganian a declarat că liberalii au un rol „aproape mesianic” de a schimba preşedintele României. El a arătat că este pentru prima dată când reprezentanţii unor instituţii ale statului, armata, justiţia sau poliţia, protestează împotriva Guvernului. „Asta pentru că într-un stat de drept, preşedintele şi Guvernul sunt garanţii şi promotorii drepturilor constituţionale şi ai statului de drept. Dar noi am ajuns în România să apărăm statul de drept de propriul nostru preşedinte şi Guvern”, a spus Vosganian.
El a acuzat actuala guvernare că încearcă să inducă o „confuzie morală” în rândul românilor, acuzându-i pe liberali că actuala situaţie a ţării este determinată şi de faptul că PNL a mărit pensiile şi salariile. „Dar cui am dat? Am dat românilor. Nu am dat gepizilor sau cumanilor. Pe vremea când noi guvernam, investitorii străini căutau mână de lucru. Astăzi s-a ajuns în situaţia în care Guvernul îşi face o virtute că dă oamenii afară. Fiecare ministru se laudă cu acest lucru”, a mai declarat Varujan Vosganian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Băişanu a fost ales preşedinte al PNL Suceava.
 Vizualizări articol: 2552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 11 voturi
Alexandru Băişanu a fost ales preşedinte al PNL Suceava3.2511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei