Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iun 2009 - Anul XIV, nr. 143 (4129)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Termen limită

Au mai rămas patru zile pentru înscrierea elevilor la liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii care au promovat clasa a VIII-a pot completa fişele de înscriere la liceu în vederea repartizării computerizate, conform Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI), până pe 25 iunie. Pentru anul şcolar 2009-2010, în liceele din judeţ sunt puse la dispoziţia elevilor care vor intra în clasa a IX-a 8.344 de locuri, la învăţământul de zi, 56 de locuri la seral şi 364 la frecvenţă redusă.
Înscrierea în liceele de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, compusă din media generală obţinută la tezele cu subiect unic (respectiv la examenul de capacitate, pentru absolvenţii de până în anul 2003 inclusiv, ori la testele naţionale, pentru absolvenţii din promoţiile 2004-2007) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII.
Ambele au o pondere de 50%, cu excepţia liceelor/claselor pentru care se susţin probe de aptitudini, claselor cu regim de predare bilingv, pentru care s-au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă, şi claselor cu predare în limbile minorităţilor naţionale, pentru care se susţin şi probe de verificare a cunoştinţelor la limba maternă.

 

Verificarea datelor înscrise pe fişe

Pentru a se evita orice greşeală care ar putea fi regretată mai târziu, elevii şi părinţii acestora trebuie să ţină cont de mai multe lucruri. Împreună cu dirigintele, aceştia trebuie să verifice corectitudinea datelor personale înscrise pe fişă - numele, media claselor V-VIII şi media tezelor cu subiect unic. Eventualele erori trebuie semnalate imediat conducerii şcolii şi remediate. Pe fişă se completează opţiunile, în ordinea intereselor, preferinţelor şi aptitudinilor elevilor. Algoritmul de repartizare ordonează elevii după medii şi îi repartizează în această ordine pe baza opţiunilor exprimate. Se recomandă completarea unui număr cât mai mare de opţiuni.

 

Prima repartizare

Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a va avea loc vineri, 3 iulie. Pe 4 iulie, unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ din judeţ. Pe 6 iulie, fiecare unitate de învăţământ liceal va afişa lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate. O a doua etapă a repartizării computerizate este programată în data de 13 iulie şi se adresează candidaţilor care au participat şi au rămas nerepartizaţi după prima etapă sau nu au participat, din diferite motive, la prima etapă de admitere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au mai rămas patru zile pentru înscrierea elevilor la liceu.
 Vizualizări articol: 1174 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Au mai rămas patru zile pentru înscrierea elevilor la liceu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei