Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 mai 2009 - Anul XIV, nr. 118 (4104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înlesnire

Cota locatarilor pentru reabilitarea termică, garantată cu fondul de rulment

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Asociaţiile de locatari cu blocuri acceptate în programul de reabilitare termică trebuie să facă dovada că au în cont cota de 20 la sută care revine proprietarilor. Această dovadă trebuie făcută după ce locatarii semnează actul adiţional la contractul de reabilitare, prin care arată că sunt de acord să achite suma care le revine.

Viceprimarul de Suceava Lucian Harşovschi a declarat, joi, că pentru a arăta că deţin procentul de 20 la sută, asociaţiile se pot folosi de fondul de rulment pe care îl au în cont, cu atât mai mult cu cât locatarii decontează lucrările efectuate în tranşe, pe etape.

Harşovschi a mai precizat că proprietarii apartamentelor care au diverse componente de reabilitare termică (de exemplu, au deja geamuri termopan) vor primi înapoi banii pentru acestea, deci vor plăti mai puţin comparativ cu vecinii lor care nu au nici un fel de amenajări.

În următoarele două săptămâni, locatarii din primele 31 de blocuri intrate în program trebuie să semneze actele adiţionale la contracte, pe un formular tip ridicat de asociaţiile de proprietari de la Primăria Suceava. Blocurile pentru care documentaţia nu este întocmită în timp util pierd finanţarea.

„Dorim să organizăm licitaţia cât mai curând pentru lucrări şi în iunie-iulie să ne apucăm de lucru. La licitaţie vom lua în calcul preţul cel mai mic şi perioada cea mai scurtă de realizare a lucrărilor”, a precizat Harşovschi.

 

Reabilitarea aduce certificatul de „bloc european”

Imobilele reabilitate termic sunt evaluate după trei ani de la finalizarea lucrărilor şi primesc certificate energetice, de „bloc european”.

Certificatele energetice se eliberează de autorităţile locale şi vor fi obligatorii, din 2010, la vinderea sau închirierea locuinţei.

Certificatul va conţine date despre starea termică şi energetică a clădirii şi a instalaţiilor aferente, precum şi indici specifici vizând utilizarea raţională şi eficientă a clădirii ca urmare a aplicării unor soluţii de reabilitare şi modernizare energetică. După reabilitarea termică, auditul energetic al imobilului va fi făcut în bloc pentru toată clădirea, deci proprietarii vor fi scutiţi de drumuri suplimentare pe la birourile primăriei. Potrivit normelor legale în vigoare, 50% din costurile reabilitării termice vor fi suportate de Guvern, 30% de Consiliile Locale şi 20% de proprietari. Pentru 31 de blocuri vechi din zona centrală a Sucevei municipalitatea are asigurată finanţarea. Partea care revine locatarilor este sub o mie de euro pe apartament.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cota locatarilor pentru reabilitarea termică, garantată cu fondul de rulment.
 Vizualizări articol: 843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cota locatarilor pentru reabilitarea termică, garantată cu fondul de rulment5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "certificat european" trimis de
(23 mai 2009, 14:47:43
Asadar dom'le primar si viceprimar cum puteti cere in medie 40 mii de euro pe unul din apartamentele ANL din Burdujeni cand acestea nu au acel certificat european si asta pentru ca nu sunt izolate termic si tamplaria de termopan lasa de dorit. Cum puteti scoate la vanzare acele apartamente daca nu aveti acel certificat energetic care sa permita cresterea aceasta artificiala a pretului de catre stat si primarie? Degeaba reabilitati termic niste apartamente construite acum 40-50 de ani daca ele nu sunt reabilitate structural. La primul cutremur de 6-7 grade pe scara Richter s-ar putea sa ramana doar izolatia din ele in picioare si sa faca implozie. Asa primar asa oras.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei