Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 mai 2009 - Anul XIV, nr. 118 (4104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dramă

Copil înecat la scăldat în timp ce încerca să-şi salveze prietenul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un copil în vârstă de 15 ani, care se afla în asistenţă maternală la o familie din oraşul Liteni, a sfârşit înecat în apele râului Siret, după ce a sărit să-şi salveze un prieten, mai mic cu doi ani decât el.  

Soarta a vrut ca băiatul care a strigat după ajutor să scape, iar cel care a sărit după el să moară.

 

Nenorocirea s-a petrecut joi după-amiază, în jurul orei 16.45. Copilul decedat, Rafael C., elev în clasa a VIII-a, era dat în asistenţă maternală la o femeie din Roşcani-Liteni de şase ani de zile.  

Eduard Lucaci, asistent social în cadrul Fundaţiei Fara, unde era angajată şi femeia care îl avea în îngrijire pe copil, ne-a povestit că în cursul zilei de joi, în jurul orei 13:00, băiatul s-a întors de la şcoală, a luat masa, după care i-a spus mamei „adoptive” că merge pentru două ore la antrenamentul de fotbal.  

„După antrenament, băiatul s-a abătut din drumul spre casă şi s-a oprit la apă, unde erau şi alţi copii, fiind însoţit de copilul asistentului maternal, în vârstă de 9 ani. Pentru că era foarte cald, băiatul a intrat în apă, dar doar până la genunchi, pentru că nu ştia foarte bine să înoate. A auzit la un moment dat că unul dintre copiii cu care se afla în zonă, elev în clasa a VI-a, striga după ajutor şi s-a aruncat în apă să-l salveze”, a precizat Eduard Lucaci. Rafael a suferit un stop cardio-respirator, probabil şi din cauză că era înfierbântat după partida de fotbal, înecându-se imediat.  

 

Copilărie prin centre de plasament  

Conform lui Eduard Lucaci, femeia care îl avea în îngrijire şi soţul ei au ajuns în scurt timp la apă şi, ajutaţi de câţiva vecini, l-au scos pe copil la suprafaţă, însă acesta era decedat.

Minorul care a sfârşit tragic la o vârstă atât de fragedă nu a avut parte de o viaţă uşoară, trăind prin centre de plasament. El a fost internat mai întâi la Centrul de plasament „Speranţa” Suceava, a fost preluat apoi de Centrul „Sf. Nicolae”, iar ultimii şase ani din viaţă şi i-a petrecut la asistentul maternal din Liteni.

Asistentul social Eduard Lucaci a precizat că, în opinia sa, femeii care îl avea în îngrijire nu i se poate imputa nimic.

Pe de altă parte, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a anunţat demararea unei anchete pentru a stabili dacă femeia se face vinovată în vreun fel de producerea acestei tragedii. 

Bunica copilului, cea mai apropiată rudă aflată în judeţ, urma să-i anunţe pe părinţii naturali ai acestuia despre cumplita tragedie. 

 

Un alt copil înecat, căutat la Bursuceni-Vereşti

Tot joi, cu mai puţin de o oră înainte de decesul minorului din Liteni, la Bursuceni – Vereşti s-a mai petrecut o tragedie.

Un copil în vârstă de 14 ani s-a înecat în apele râului Siret după ce s-a dus la scăldat.

Până ieri după-amiază, trupul acestuia nu fusese încă scos la suprafaţă, pompierii de la Detaşamentul Suceava al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă căutându-l în zonă cu bărcile pneumatice. 

Pompierii atrag atenţia părinţilor să-şi supravegheze atent copiii în această perioadă, majoritatea apelor  fiind deosebit de periculoase chiar şi pentru un adult care ştie să bine să înoate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copil înecat la scăldat în timp ce încerca să-şi salveze prietenul.
 Vizualizări articol: 3399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Copil înecat la scăldat în timp ce încerca să-şi salveze prietenul2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei