Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mar 2009 - Anul XIV, nr. 69 (4055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

„De la mine, pentru tine”, donaţie de carte între elevi

Peste 300 de cărţi au fost adunate de elevii Colegiului Agricol din municipiul Fălticeni pentru copiii de la Şcoala Generală nr. 4 „Gheorghe Gafencu”, din aceeaşi localitate în cadrul acţiunii intitulate „De la mine pentru tine”, cuprinsă în proiectul naţional „O carte pentru şcoala mea”.

Acţiunea, care s-a derulat pe durata unei săptămâni, a avut ca scop principal sensibilizarea elevilor din ambele instituţii şcolare amintite pentru a oferi cărţi şi, nu în ultimul rând, cultivarea interesului copiilor pentru lectură. De fapt, această activitate a fost una dintre multiplele acţiuni organizate de profesorii şi elevii Colegiului Agricol în cadrul proiectului amintit, între care s-au numărat: lansări de carte, concurs de sloganuri care să îndemne la lectură, crearea unei foi volante cu mesaje ale elevilor şi cadrelor didactice legate de carte şi de lectură, donaţii de carte pentru biblioteca Colegiului şi pentru cabinetele de specialitate existente în această unitate şcolară, prezentarea unor cărţi celebre după care au fost realizate ecranizări, concurs de creare de semne de carte.

Un alt aspect care trebuie subliniat cu privire la activitatea intitulată „De la mine, pentru tine” este acela că a fost organizată în baza unui parteneriat gândit de profesoara Elena Ghenghea, încheiat între Colegiul Agricol şi Şcoala Generală nr.6 „Ioan Ciurea” - instituţia coordonatoare a Şcolii nr.4, care a primit donaţia de carte.

Ca urmare a acestui parteneriat, elevii de gimnaziu de la Şcoala generală nr. 4 au oferit şi ei liceenilor circa 20 de cărţi specifice materiei studiate sau adecvate vârstei acestora.

„Nu am strâns prea multe cărţi, dar copiii noştri au fost foarte bucuroşi să ofere şi ei cărţi, din micile lor biblioteci, elevilor de liceu. Pentru cei mici, însă, cele peste 300 de cărţi primite reprezintă o adevărată mană cerească care va contribui, din plin, la stimularea gustului lor pentru lectură”, a precizat Mihaela Cojocariu, profesor coordonator la Şcoala generală nr.4.

La acţiunea propriu-zisă de donare a cărţilor au participat 12 elevi de la Colegiul Agricol, însoţiţi de profesoarele Maricela Tuchiac, Gabriela Ţăranu, Elena Ghenghea, Mihaela Acatrinei şi Andreea Cîrcu. Ei au fost întâmpinaţi de elevii claselor V-VIII de la Şcoala generală „Gheorghe Gafencu” şi de profesorii lor: Mihaela Cojocariu, Rodica Baldazar, Ion Mihai şi Valerian Bodnariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „De la mine, pentru tine”, donaţie de carte între elevi.
 Vizualizări articol: 764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
„De la mine, pentru tine”, donaţie de carte între elevi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei