Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 feb 2009 - Anul XIV, nr. 31 (4017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din nou

Judecătorii din Vatra Dornei au lăsat în libertate doi spărgători în serie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Doi indivizi din Maramureş, membri ai unei grupări de spărgători voiajori, care au comis şase spargeri în trei comune din judeţul Suceava, au fost lăsaţi în libertate de magistraţii Judecătoriei Vatra Dornei, aceiaşi care au respins recent propunerea de reţinere a unui alt spărgător cu mai multe fapte la activ.

 

Cinci furturi şi o tentativă de furt

Gruparea din Maramureş a fost prinsă vinerea trecută, pe raza comunei Poiana Stampei, după ce oamenii legii au primit informaţia că hoţii se deplasează cu un autoturism VW Golf de culoare roşie. Cu câteva ore înainte de a fi prinşi, aceştia spărseseră trei societăţi comerciale din comuna Vama, la ultima spargere proprietara magazinului surprinzându-i pe autori şi reţinând numărul maşinii cu care au fugit.

Oamenii legii au stabilit că din grupare fac parte Vasile T., în vârstă de 22 de ani, Ioan C., în vârstă de 23 de ani, Grigore H., de 25 de ani, şi un minor de 16 ani, toţi domiciliaţi în comuna Moisei, judeţul Maramureş.

Pe numele lor au fost probate două spargeri petrecute în comuna Cârlibaba, una în Frasin şi trei în Vama, ultimele patru fiind comise într-o singură noapte. Toate acţiunile lor au vizat sedii de firme, fiind sustrase bunuri şi bani, fără însă a fi vorba de prejudicii mari.

Poliţiştii au mai stabilit că doar primii doi indivizi (Vasile T. şi Ioan C.) au fost autori în toate faptele, ceilalţi fiind complici doar la o parte dintre spargeri.

 

Deciziile controversate ale magistraţilor dorneni

După ce au fost prinşi, Vasile T. şi Ioan C. au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sâmbătă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei ducându-i în faţa magistraţilor de la Judecătoria din localitate, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Ei au fost lăsaţi însă în libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara. Surse judiciare au precizat că motivaţia judecătorilor a fost că aceştia nu au creat un prejudiciu mare.

La finele lunii trecute, Judecătoria Vatra Dornei a lăsat în libertate un tânăr probat în şase furturi şi suspectat în alte şapte, printre fapte numărându-se şi spargeri de biserici. Ulterior, în urma recursului făcut de procurori, nemulţumiţi de decizia colegilor de la Judecătorie, magistraţii Tribunalului Suceava au decis încarcerarea hoţului.

Judecătoria Vatra Dornei a mai lăsat în libertate o femeie de etnie romă, cu antecedente penale, care deposedase prin violenţă trei bătrâne de cerceii din urechi, şi un tânăr din Fălticeni, care ataca femeile în plină stradă şi le smulgea bijuteriile de la gât.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătorii din Vatra Dornei au lăsat în libertate doi spărgători în serie .
 Vizualizări articol: 1429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Judecătorii din Vatra Dornei au lăsat în libertate doi spărgători în serie3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei