Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 dec 2008 - Anul XIII, nr. 305 (3986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaştere

Rozopol i-a premiat pe câştigătorii concursului „Bucovina se simte”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Meşterii populari care au participat la concursul „Bucovina se simte” au fost premiaţi, la începutul acestei săptămâni, de liberalul sucevean Philip Rozopol. Concursul a fost iniţiat de Rozopol în data de 21 noiembrie a.c., în perioada în care acesta candida pentru un mandat de deputat în colegiul Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc.

La festivitatea de decernare a premiilor, liberalul sucevean a precizat că jurizarea şi departajarea meşterilor a fost făcută de specialişti în domeniu, printre care directorul muzeului din Gura Humorului, Vera Romaniuc, preşedintele Asociaţiei Meşteşugarilor din Bucovina, Florin Cramariuc, şi muzeograful Mihai Camilar. 

În urma jurizării, premiul cel mare, în sumă de 3.000 de lei, i-a revenit meşterului olar din Rădăuţi, Florin Colibaba. Juriul a considerat că acesta merită premiul cel mare pentru autenticitatea ceramicii.

În ceea ce priveşte locul al doilea, acesta a fost împărţit de doi meşteri populari, Mircea Murga, din Moldova Suliţa – „pentru rigoarea meşteşugului de prelucrare a osului” şi de Petru Târlă, din Doroteea (Frasin) – „pentru măiestria în prelucrarea lemnului”. Fiecare dintre cei doi a primit câte 1.000 de lei.

Ultimul loc al podiumului i-a revenit Auricăi Aneci, din localitatea Paltinu, „pentru recrearea costumului popular autentic”. Premiul pentru locul al treilea a fost de 700 de lei.

De remarcat că printre premianţi s-au numărat şi şase copii care s-au înscris la concursul „Bucovina se simte”, respectiv Gheorghiţă Aneci, Andreea Drajmei, Narcis şi Cerasel Bărdăhan, Andreea Mădălina Lehaci şi Dănuţ Târlă. Fiecare dintre copiii premianţi a primit câte 300 de lei, organizatorii considerând că aceştia trebuie să fie încurajaţi pentru continuarea tradiţiilor din zona Bucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rozopol i-a premiat pe câştigătorii concursului „Bucovina se simte”.
 Vizualizări articol: 1400 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Rozopol i-a premiat pe câştigătorii concursului „Bucovina se simte”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei