Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 dec 2008 - Anul XIII, nr. 305 (3986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Melodii personalizate pentru copiii bolnavi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
O organizaţie caritabilă a găsit o modalitate ingenioasă de a aduce un zâmbet pe feţele copiilor bolnavi din spitalele din întreaga lume. Organizaţia „Songs of Love” („Cântecele iubirii”) înregistrează melodii pop personalizate pentru copiii grav bolnavi şi pentru cei cu o stare precară de sănătate.

Acţiunile caritabile au început în Statele Unite, unde până acum au fost înregistrate cântece personalizate pentru mai mult de 17.000 de copii, urmând ca din ianuarie reprezentanţii organizaţiei să se mute în Marea Britanie, pentru a aduce terapia prin muzică şi în saloanele din Regat.

Fiecare melodie este compusă de muzicieni angajaţi special în acest scop şi fiecare cântec este potrivit personalităţii copiilor, făcând referire la hobby-urile, prietenii şi animalele preferate ale acestora. Melodiile sunt compuse în stilul muzical preferat al micilor pacienţi şi sunt oferite gratis pe CD-uri.

Omul din spatele acestor acţiuni nobile este John Beltzer, de 49 de ani, care a înfiinţat această organizaţie în urmă cu 12 ani, în amintirea fratelui său, care s-a sinucis.

Beltzer a explicat că melodiile personalizate îmbunătăţesc starea de spirit a copiilor vulnerabili exact în momentele în care aceştia au cea mai mare nevoie. „În general, s-a dovedit ştiinţific că terapia prin muzică are o importantă valoare medicală, însă acum am dus totul cu un pas mai departe. Melodiile le sunt cântate copiilor în momente dificile pentru ei, în maşină, pe drum spre spital sau chiar în timpul desfăşurării intervenţiilor chirurgicale la care sunt supuşi. În plus, micii noştri pacienţi pot asculta cântecele de fiecare dată când se simt deprimaţi”, a explicat Beltzer.

„În momentul în care un copil bolnav aude din boxele unui casetofon un cântec unic, ce vorbeşte despre familia şi prietenii săi, fără îndoială că moralul său se va ridica. Astfel, noi le oferim copiilor un cadou care va dura veşnic”, a mai spus John Beltzer.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Melodii personalizate pentru copiii bolnavi.
 Vizualizări articol: 2182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Melodii personalizate pentru copiii bolnavi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei