Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 dec 2008 - Anul XIII, nr. 305 (3986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Piaţa muncii

Aproape 2.500 de suceveni au rămas fără loc de muncă în ultimele luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Aproape 2.500 de angajaţi din judeţul Suceava au rămas fără loc de muncă în ultimele patru luni, trei sferturi dintre ei fiind salariaţi ai unor firme de construcţii.

Conform unei situaţii întocmite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, dintre cei 2.474 de salariaţi daţi afară, 1.967 lucrau la firme de construcţii, în timp ce restul provin din diverse domenii de activitate, în cazul cărora nu se poate încă vorbi de disponibilizări masive. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul salariaţilor daţi afară a crescut cu 610.

„Majoritatea angajatorilor care desfăşoară activităţi în domeniul construcţiilor au notificat încheierea lucrărilor contractate în această perioadă, menţionând că vor reangaja cu prioritate personalul concediat atunci când condiţiile meteorologice vor permite reluarea lucrărilor în construcţii”, a explicat Constantin Şuvăr, directorul AJOFM Suceava.

 

Toate speranţele în comerţ

Dacă până în momentul de faţă nu se poate vorbi de cifre foarte îngrijorătoare, rămâne de văzut ce se va întâmpla în următoarea perioadă, în prima jumătate a anului viitor fiind aşteptate alte disponibilizări. Deşi încă nu a fost făcută nici o informare oficială, două firme din judeţ, una din domeniul textilelor, iar cealaltă de alimentaţie, se pregătesc să facă disponibilizări masive, cel mai probabil încă de la începutul anului.

Pe de altă parte, cifrele oficiale ale AJOFM Suceava arată că în ultimele patru luni numărul angajărilor făcute le-a depăşit pe cele de anul trecut, din aceeaşi perioadă, cele mai multe fiind făcute în domeniul comerţului. Acest fapt a fost posibil pe fondul deschiderii marilor magazine din municipiul Suceava, care au nevoie de forţă de muncă. De altfel, dezvoltarea puternică a economiei locale în domeniul comerţului ar putea absorbi forţă de muncă importantă şi în următoarea perioadă, condiţii în care cursurile de calificare şi recalificare în acest domeniu vor fi puternic promovate de agenţia locală de ocupare a forţei de muncă.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 2.500 de suceveni au rămas fără loc de muncă în ultimele luni.
 Vizualizări articol: 2503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 2.500 de suceveni au rămas fără loc de muncă în ultimele luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei