Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 dec 2008 - Anul XIII, nr. 305 (3986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mâna justiţiei

Judecat la Suceava, din puşcăriile din Germania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Autorul unui jaf petrecut acum mai bine de 5 ani într-o parcare situată la graniţa judeţelor Suceava şi Bistriţa Năsăud a fost trimis în judecată de procurorii suceveni. Soluţionarea dosarului a durat atât de mult pentru că agresorul nu a putut fi găsit decât după ce autorităţile din Germania l-au arestat pentru o altă tâlhărie comisă pe raza acestei ţări.

 

Jaful în urma căruia Ionel Bodnărescu, din Marginea, a fost lăsat fără 25.800 de euro şi 20 de milioane de lei vechi s-a petrecut în vara anului 2003. Bărbatul a ajuns victimă după ce unul dintre prietenii săi, Daniel Schipor, de 34 de ani, din Vicovu de Sus, l-a „vândut” unui tâlhar versat, Doru Mihail Bejinariu, din Alba Iulia.

Pe 22 august 2003, Schipor l-a sunat pe Bodnărescu şi i-a propus să cumpere două microbuze marca VW, la preţul de 11.800 de euro bucata. Pentru că îl cunoştea de mai multă vreme şi oferta i s-a părut avantajoasă, Ionel Bodnărescu a acceptat propunerea.

Pentru a fi şi mai credibil, Daniel Schipor a trimis două faxuri cu antetul „Autohaus Kath” din Germania, iar apoi a insistat să afle dacă amicul său are de gând să cumpere microbuzele şi dacă a făcut rost de bani pentru a le plăti.

În cele din urmă, în seara zilei de 24 august 2003, în jurul orelor 22.00, Daniel Schipor l-a luat pe Ionel Bodnărescu cu un microbuz marca Ford, şi împreună au plecat spre Germania.

Pe drum, la Vatra Dornei, Schipor a simulat că-i este rău, dar a refuzat să oprească maşina într-o benzinărie, de teamă să nu-i fie zgâriată.

Totuşi, la scurt timp, la graniţa judeţelor Suceava şi Bistriţa Năsăud, Daniel Schipor a tras pe dreapta într-o parcare şi a fugit spre pădure ţinând la nas un şerveţel.

 

Lovit şi ameninţat cu pistolul

Imediat după ce motorul maşinii a fost oprit, lângă portiera banchetei pe care stătea Ionel Bodnărescu a apărut o motocicletă pe care se aflau două persoane care vorbeau limba rusă. Unul dintre agresori l-a lovit pe Bodnărescu cu un pistol în frunte şi după ceafă. Bărbatul din Marginea s-a apărat şi a încercat să scape cu fuga pornind maşina, numai că Daniel Schipor luase cheile înainte de a coborî. Totuşi, Ionel Bodnărescu a reuşit să iasă din maşină şi a fugit spre pădure, numai că de frică să nu fie omorât a revenit la drumul european 576, unde a sperat că vor trece alte maşini şi va putea cere ajutor.

Spre ghinionul său, victima nu a avut noroc, iar cei doi bărbaţi de pe motocicletă l-au imobilizat. După ce au pus mâna pe borsetă şi s-au uitat în interior, agresorii au dispărut în întuneric. În câteva minute au reuşit să plece cu 25.800 de euro şi 20 de milioane de lei vechi.

 

Casca care l-a dat de gol pe Bejinariu

Pe tot parcursul agresiunii, Daniel Schipor nu a făcut nimic pentru a-şi ajuta amicul, iar ceea ce s-a întâmplat ulterior le-a dat de gândit anchetatorilor că acesta se afla mână în mână cu tâlharii.

Imediat ce a aflat că Ionel Bodnărescu a depus plângere la Poliţie, Daniel Schipor s-a prezentat la domiciliul acestuia şi i-a restituit 8.000 de euro din banii furaţi, probabil partea care i-a revenit lui. Ulterior, Bodnărescu şi Schipor au avut o întâlnire în care ultimul se angaja să-i restituie întreaga sumă de bani, şi în acest fel „să-i scoată din belele pe cei care l-au jefuit”.

După ce au primit plângerea lui Ionel Bodnărescu, poliţiştii suceveni au mers la faţa locului şi au efectuat o serie de cercetări. Printre altele, s-a găsit o cască de motociclist, de pe care s-au ridicat mai multe amprente. Analizele au arătat că această cască aparţinea lui Doru Mihail Bejinariu şi că în momentul atacului o purta pe cap.

 

Agresorul nu recunoaşte nimic

Audierea lui Doru Mihail Bejinariu s-a dovedit o adevărată piatră de încercare pentru anchetatorii suceveni. Dispărut din ţară la scurt timp după producerea jafului, bărbatul a fost găsit abia anul trecut, după ce a fost reţinut de autorităţile din Germania. Un procuror sucevean s-a deplasat la Penitenciarul din Koblenz şi l-a audiat pe Bejinariu, care nu a recunoscut că ar fi autorul jafului. Cu toate acestea, procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava l-au trimis în judecată pentru tâlhărie, faptă care-i poate aduce o condamnare la mulţi ani de închisoare.

Deocamdată, Doru Mihail Bejinariu se află în Germania, unde are de ispăşit o pedeapsă de 15 ani de închisoare, pentru o tâlhărie comisă pe teritoriul acestui stat.

 

Schipor, condamnat şi eliberat

În timp ce Bejinariu a fost trimis în judecată abia acum, Daniel Schipor şi-a ispăşit deja pedeapsa. Condamnat la 7 ani de închisoare pentru complicitate la tâlhărie, el a stat închis din 2004, dar între timp a fost eliberat condiţionat din Penitenciar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecat la Suceava, din puşcăriile din Germania.
 Vizualizări articol: 2153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Judecat la Suceava, din puşcăriile din Germania3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei