Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 dec 2008 - Anul XIII, nr. 299 (3980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiune

Controale în pensiunile turistice din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava derulează în această perioadă ample acţiuni de control în pensiunile turistice din judeţ.

Echipe de câte trei inspectori au fost repartizate să facă verificări la pensiunile din zona Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Suceviţa, Putna, Gura Humorului, Fălticeni şi Suceava. Şeful OJPC Suceava, Elena Oanea, a spus că „până în momentul de faţă au fost efectuate controale în 20 de pensiuni din judeţ, însă verificările continuă până la Crăciun şi apoi şi în perioada premergătoare Anului Nou”. Inspectorii au aplicat până în momentul de faţă 11 amenzi contravenţionale, în cuantum total de 38 de mii de lei.

Printre principalele abateri constatate în cadrul controalelor, Elena Oanea a precizat că se numără neafişarea tarifelor de cazare, nerespectarea condiţiilor de păstrare şi depozitare a alimentelor, folosirea de cântare de bucătărie neomolgate sau neverificate metrologic şi nerespectarea reţetelor de preparare a meniurilor.

„Neafişarea tarifelor de cazare se pare că a devenit o practică printre proprietarii şi administratorii de pensiuni. Până acum i-am tot sancţionat, considerând acest lucru o abatere, însă îi avertizez că vom trece la sancţiuni şi mai drastice, încadrate în lege privind practici comerciale înşelătoare”, a mai spus Elena Oanea. Aceasta a mai precizat că „nu este normal ca preţul de cazare să fie negociat în funcţie de maşina cu care vine clientul, aşa cum am auzit că se mai practică”.

Sancţiunile pe care OJPC le va aplica în cazul identificării de pensiuni fără tarife de cazare afişate vor fi mult mai mari, iar repetarea contravenţiei poate duce şi la închiderea unităţii până la remedierea neregulilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Controale în pensiunile turistice din judeţ.
 Vizualizări articol: 1529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Controale în pensiunile turistice din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei