Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iul 2008 - Anul XIII, nr. 175 (3856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inconştienţă

Bătuţi cu bestialitate de cei care le-au dat viaţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi fraţi din comuna Forăşti, unul în vârstă de 11 ani şi celălalt în vârstă de 14 ani, au ajuns în Centrul de Urgenţă Suceava, după ce primăria din Forăşti a anunţat Protecţia Copilului Suceava că cei doi băieţi sunt în situaţie de risc. Aceşti copii erau bătuţi în mod frecvent de către părinţii alcoolici şi foarte agresivi.

Pentru că nu aveau nici un venit, cei doi soţi dădeau alocaţiile copiilor pe băutură. Băieţii erau crescuţi într-o cocioabă a bunicilor, care semăna mai mult cu un grajd pentru animale, decât cu o casă de locuit. Copiii erau ţinuţi flămânzi şi nu aveau haine de îmbrăcat. Erau foarte murdari, slăbiţi şi, cel mai grav, erau bătuţi zi de zi.

Băiatul cel mare prezenta, în momentul în care a fost luat din familie, vânătăi la nivelul capului şi corpului.

Asistenţii sociali din cadrul Primăriei Forăşti au monitorizat mai mult timp acest caz, dar pentru că nu s-a produs nici o îmbunătăţire în comportamentul părinţilor faţă de copii au anunţat Poliţia şi au adus copiii la Suceava. Din ce ne-au spus asistenţii sociali, această familie a mai avut doi copii, care au decedat.

 

Consiliere psihologică pentru minori

Băiatul care are 11 ani a abandonat şcoala când era în clasa a IV-a. Protecţia Copilului Suceava încearcă să găsească cea mai bună soluţie pentru cei doi fraţi, care până acum nu au ştiut ce este copilăria.

„Sunt slabi, speriaţi, bătuţi, copii chinuiţi. Noi încercăm să nu-i despărţim, pentru că ei se înţeleg şi se apără unul pe celălalt. Dacă se va găsi o familie de asistenţi maternali care doreşte să aibă grijă de cei doi fraţi, vor fi daţi în plasament la acea familie. Dacă nu, vor ajunge împreună într-un centru de plasament sau casă de tip familial. Ei trebuie să-şi revină din punct de vedere fizic şi psihic. Vor beneficia de consiliere psihologică şi vor fi ajutaţi să-şi continue şcoala”, ne-a spus asistentul social Veronica Măciucă, din cadrul Serviciului de Evaluare a Situaţiilor de Risc a Copilului şi Intervenţie în Regim de Urgenţă.

Părinţii acestor minori abuzaţi riscă să fie decăzuţi din drepturile părinteşti, asta după ce se va institui o măsură de plasament permanentă al celor doi fraţi.

 

40 de copii în situaţie de risc, de la începutul acestei luni

De la începutul acestei luni, asistenţii sociali din cadrul Protecţiei Copilului Suceava au fost solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de cazuri. 40 de copii s-au aflat în situaţie de risc. Pentru 15 dintre aceştia, Protecţia Copilului a instituit o măsură de protecţie socială. Dacă, lunar, aceştia soluţionau între 20-25 de cazuri, în luna iulie, acest număr aproape că s-a dublat. Este cu atât mai dificil de explicat această statistică, cu cât, în lunile de iarnă, spun specialiştii, ajungeau mulţi copii în Centrul de Urgenţă, din cauză că părinţii nu aveau cu ce să plătească întreţinerea, hrana, iar facturile erau mai mari.

În această lună, cauza pentru care copiii s-au aflat în situaţie de risc nu a fost sărăcia, ci violenţa, agresivitatea, neglijenţa, pe fondul consumului excesiv de alcool al părinţilor.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătuţi cu bestialitate de cei care le-au dat viaţă.
 Vizualizări articol: 1611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Bătuţi cu bestialitate de cei care le-au dat viaţă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Atentie! trimis de
(28 iul 2008, 12:58:01
"Parintii acestor minori abuzati risca sa fie decazuti din drepturile parintesti".

Deci sa incercam sa atragem putin atentia si presei si asistentei sociale care se ocupa de acest caz. Acei parinti nu risca nici pe naiba, TREBUIE asta e verbul corect sa fie decazuti din drepturi. Animale de oameni. Puscaria!!!!! Sa dea Domnul sa gaseasca o familie cu frica lui Dumnezeu si mila in suflete.
1.1  RE: Atentie! trimis de
(28 iul 2008, 13:11:43
da, la bulau cu alcoolicii agresivi de parinti! In tara asta nimeni nu apara copiii! Ce tot monitorizam si ne umflam in cuvinte! PUSCARIE SI BATAIE CRANCENA INTRE ZABRELE!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei