Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 iul 2008 - Anul XIII, nr. 160 (3841)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Verdict

Preşedinta Judecătoriei Vatra Dornei a câştigat războiul cu colegii ei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cererea de demitere a preşedintei Judecătoriei Vatra Dornei, Codrina Iosana Martin, formulată de colegii ei, magistraţii Felicia Marian şi Ilie Cotoman, a fost respinsă de Consiliul Superior al Magistraturii. Războiul public între cele două părţi a fost oprit, cel puţin pentru moment, iar prin aducerea a încă doi judecători la această instanţă se speră că lucrurile vor intra pe un făgaş normal.

 

Raportul întocmit de inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii după controlul efectuat la începutul lunii mai la Judecătoria Vatra Dornei nu s-a lăsat cu nici o sancţiune.

Problemele ridicate de judecătorii Felicia Marian şi Ilie Cotoman, care o acuzau de atitudine dictatorială pe şefa acestei instanţe, Codrina Iosana Martin, nu au fost depistate şi de inspectorii CSM.

Totuşi, revolta de la Vatra Dornei şi problemele acestei instanţe se vor afla pe ordinea de zi a CSM la şedinţa din 4 septembrie.

„Recent am primit din partea CSM un raport cu privire la activitatea instanţei dornene. Chiar dacă aceste probleme vor fi discutate şi la CSM, un lucru este clar, şi anume faptul că preşedintele în funcţie nu va fi revocat din funcţie”, a declarat Cezar Hâncu, preşedintele Curţii de Apel Suceava.

 

De la ce a plecat scandalul

Tensiunile dintre preşedinta Judecătoriei Vatra Dornei şi ceilalţi doi colegi ai ei, judecătorii Ilie Cotoman şi Felicia Marian, au dus la adoptarea pe 14 martie 2008, în Colegiul de Conducere, a unei hotărâri prin care să se asigure „buna funcţionare şi organizare a instanţei”.

Cei doi s-au pronunţat pentru înfiinţarea unor module de lucru, care să asigure continuitatea grefierilor în şedinţele de judecată, dar au hotărât să modifice şi o serie de atribuţii ale judecătorilor. S-a mai stabilit şi ridicarea restricţiilor impuse magistraţilor care doreau să intre în sediul instanţei în afara orelor de program şi aveau nevoie de acceptul preşedintelui.

Hotărârea din 14 martie a fost atacată la Tribunalul Suceava de Codrina Iosana Martin, care a avut câştig de cauză, obţinând suspendarea aplicării ei.

În paralel, judecătorii Marian şi Cotoman au sesizat CSM şi au cerut demiterea şefei lor.


Doi magistraţi noi la Judecătoria Vatra Dornei

De câteva săptămâni, schema de magistraţi a Judecătoriei Vatra Dornei s-a mărit. În afara celor trei judecători care se războiau între ei, au mai fost angajate două persoane, un avocat din Bucureşti şi unul din Timişoara, care îndeplineau condiţiile pentru a fi primiţi în magistratură. În perioada 6-30 iulie cei doi vor participa la Institutul Naţional de Magistratură la un curs de instruire, iar apoi îşi vor intra efectiv în pâine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedinta Judecătoriei Vatra Dornei a câştigat războiul cu colegii ei.
 Vizualizări articol: 802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Preşedinta Judecătoriei Vatra Dornei a câştigat războiul cu colegii ei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Scandal trimis de
(10 iul 2008, 14:27:45
sa vina inapoi Simioneasca sa faca niste vraji, poate se linistesc treburilelaughing:))
2.   Pt dobitocul d emai sus :mos craciun trimis de
(10 iul 2008, 15:04:19
nu mai posta atatea mesaje fraierica
2.1  RE: Pt dobitocul d emai sus :mos craciun trimis de
(10 iul 2008, 16:35:48
mai tanti aneta, sa ai grija de chestia aia mai jos de brau, la barbati...ca nu pot sa zic in clar despre ce e vorba....dar sunt sigur ca te-ai prins
3.   Nu mai pot de bine trimis de
(10 iul 2008, 23:49:50
La salariile pe care le au le mai trebuie si putina adrenalina.Toti pupincuristii de pe vremea lui Ceausescu au iesit la pensie cu zeci de milioane de lei lunar.Si asta pt.ca au aplicat legea lui tanti analfabeta .,si faceau cocoasa la analfabetii de la Cons.Jud.PCR care si azi ii vezi peste tot bagati in afaceri si politica.Nesimtire.
4.   Adevarat trimis de
(12 iul 2008, 07:53:07
Poate este mai greu de recunoscut adevarul dar iata ca exista si judecatori corecti chiar si atunci cand sunt presedinti de judecatorii In aceasta situatie colegii lor intra in panica si doresc sa schimbe ceva ,fac sedinte in doi ,hotarasc tot ce le trasneste in cap pentru a-si netezii cararile lor necinstite. Bravo Cozmina ,pastreaza-ti verticalitatea si nu vei avea decat de castigat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei