Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 iul 2008 - Anul XIII, nr. 152 (3833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezolvare de moment

Rădăuţenii nu vor rămâne fără gaz metan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pericolul ca populaţia municipiului Rădăuţi să rămână fără apă caldă şi fără o serie de utilităţi prin sistarea furnizării gazului metan a fost înlăturat, cel puţin pentru o perioadă.

La mijlocul săptămânii trecute, SC Nord Gaz SRL, societatea care furnizează gaz metan în municipiu, a fost anunţată de furnizorii săi că de marţi, 1 iulie, alimentarea cu gaz a municipiului va fi sistată. “Populaţia municipiului Rădăuţi este informată că marţi, 1 iulie 2008, ora 6.00, furnizarea gazelor va fi sistată de SNTGN Transgaz SA Mediaş, la cererea AMGAZ Furnizare SRL, pentru neplata gazelor de către SC Servicii Comunale (Primăria Rădăuţi)”, se arată într-un comunicatul emis vinerea trecută de SC Nord Gaz SRL Rădăuţi.

SC Nord Gaz SRL a informat şi a cerut sprijin de la administraţia locală şi judeţeană deoarece a ajuns în situaţia de a nu mai putea furniza gaz în municipiu din cauza sumei restante de aproximativ 25 de miliarde de lei vechi, inclusiv penalizările aferente, de la Servicii Comunale.

 

Responsabilităţi pasate între primar şi viceprimar

Cel mai probabil, situaţia care a creat îngrijorare în rândul localnicilor nu a fost percepută la fel şi de către administraţia rădăuţeană. Primarul Aurel Olărean a afirmat ieri dimineaţă că problema gazului nu intră în atribuţiile sale, ci ale viceprimarului.

Contactat telefonic, viceprimarul Dorin Vataman a declarat că nu a primit încă „niciun fel de atribuţii din partea primarului şi că ordonatorul de credite este edilul şef, mai mult somaţia de la furnizorul de gaz a fost repartizată către alţi salariaţi din primărie şi nu către viceprimar”.

Puţin după orele prânzului, directorul SC Servicii Comunale, Nistor Tătar, a precizat că nu a fost solicitat în nici un fel de primărie pentru rezolvarea problemei legate de gaz şi cel mai probabil aprovizionarea municipiului cu gaz va fi sistată marţi la orele 06.00., conform somaţiei de la furnizor.

 

Rezolvare

Situaţia a fost dezamorsată de directorul tehnic de la SC Nord Gaz SRL, inginerul Ilie Ursuleanu, care ieri puţin după orele 15.00., a anunţat că furnizarea nu va fi sistată.

„Gazul nu va fi oprit pentru că am primit opt miliarde lei de la Servicii Comunale SA, pe care i-am transferat mai departe către societatea AMGAZ Furnizare SRL. Suma reprezintă aproape o treime din restanţă, ceea ce ne face să credem că e posibilă chiar şi o eşalonare a datoriei”, a arătat Ursuleanu.

În aceste condiţii, furnizarea gazului metan în municipiul Rădăuţi se va desfăşura, în continuare, în parametri normali, în perspectiva realizării unei înţelegeri între părţile implicate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rădăuţenii nu vor rămâne fără gaz metan.
 Vizualizări articol: 767 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Rădăuţenii nu vor rămâne fără gaz metan5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rezolvare trimis de
( 1 iul 2008, 12:57:05
sa plateasca gazul executorii judecatoresti care nu fac executari silite la mafiotii datornici...si pasuiti de atata vreme de fostul Primar!
1.1  RE: Rezolvare trimis de
( 1 iul 2008, 22:16:26
la faliment cu ei... cie mai pasuieste datonici de miliarde de lei? altii dau faliment pentru doua sute de milioane... de lei vechi... sau ii tine primarul Olarean in brate?
2.   Datorii trimis de
( 1 iul 2008, 14:18:10
dar datoriile lu olarean catre primarie,cine le plateste,sa vedeti cum le platiti oameni buni si fraieri
3.   Of! trimis de
( 1 iul 2008, 15:50:52
Vai de curu vostru de alesi locali.Toti sunteti niste handocapati.Ca la noi la nimeni!!
4.   Datorii trimis de
( 1 iul 2008, 20:34:15
mai oameni buni in ce tara traim noi

mai oameni buni in ce tara traim noi ? VAD CA LEGEA E LEGE NUMAI PENTRU OMUL DE RAND DAR PENTRU CE I CU BANI MULTI LEGEA LOR E BANUL SI NESIMTIREA. CE I VINOVATI DE NEPLATA FACTURILOR SA DEA SOCOTEALA PENTRU ASTA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei