Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 iul 2008 - Anul XIII, nr. 152 (3833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Veşti proaste

Căldură mai scumpă pentru suceveni la iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Licitaţia pe care SC Termica SA Suceava o organizează zilele acestea pentru achiziţionarea cărbunelui necesar încălzirii municipiului Suceava în iarna 2008-2009 produce îngrijorare. Ca urmare a creşterii cotaţiilor huilei pe piaţa internaţională, preţul de achiziţie plătit de Termica va fi peste cel de anul trecut.

Dacă în 2007, societatea de termoficare a plătit 96 dolari/tonă, fără TVA, preţ care include toate serviciile inclusiv transportul, la licitaţia de anul acesta se estimează că preţul va creşte semnificativ, asta după ce huila este cotată la valori duble faţă de acum 12 luni.

„Suntem îngrijoraţi de evoluţia preţurilor cărbunelui pe pieţele internaţionale, deoarece creşterile înregistrate în ultimul an se vor resimţi automat şi în bugetul societăţii noastre, iar în final în buzunarele sucevenilor. E o conjunctură nefavorabilă, dar trebuie să asigurăm rezervele pentru iarna următoare”, a declarat Constantin Plăcintă, directorul SC Termica SA Suceava.

 

Firme străine şi româneşti vor să ne vândă cărbune

Prima etapă a licitaţiei prin care Termica vrea să achiziţioneze 180.000 de tone de huilă se derulează în cursul acestei săptămâni. Reprezentanţii societăţii de termoficare sunt în faza analizării criteriilor de eligibilitate a firmelor care s-au înscris la licitaţie.

Este vorba de 12 firme, atât din străinătate cât şi din România, care au cumpărat caietul de sarcini şi care doresc să facă afaceri cu Termica Suceava.

Potrivit directorului Constantin Plăcintă, la finele acestei săptămâni vor fi cunoscute firmele care rămân în competiţie, pentru ca pe 10 iulie să fie prezentate ofertele financiare, preţul de vânzare urmând să fie criteriul de bază în desemnarea câştigătorului.

Tot cu această ocazie se vor stabili şi firmele care vor vinde cărbune pentru termocentralele din Iaşi şi Giurgiu, care doresc să achiziţioneze în total 315.000 de tone de huilă.

 

„Cert este că vom avea căldură mai scumpă”

Preţul de achiziţie mai mare pe care Termica îl va plăti pentru huilă, comparativ cu anul trecut, se va resimţi în facturile de la iarnă. În funcţie de preţul achitat pentru fiecare tonă de cărbune, specialiştii de la Termica vor putea estima cu cât vom da în plus la întreţinere.

„Cert este că vom avea căldură mai scumpă. Sperăm să nu fie cu mult mai scumpă decât în iarna 2007-2008”, a concluzionat directorul SC Termica SA Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căldură mai scumpă pentru suceveni la iarnă.
 Vizualizări articol: 1703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Căldură mai scumpă pentru suceveni la iarnă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si p**a cine o suge ? trimis de
( 1 iul 2008, 11:22:17
Interesant! Cumparam huila de la ucraineni ca este mai ieftina insa scumpim caldura pe motiv ca pe piata internationala ii mai scumpa! Cand s-au refacut punctele termice precum si tevile CET-ul trebuia sa ietftineasca caldura deoarece nu mai erau pierderi datorita faptului ca tevile noi sunt mai bine izolate, etc. Insa n-au ieftinito! Dimpotriva! Daca isi mai aduce cineva aminte cineva ce spunea un jeg de director de la CET: deoarece nu mai sunt pierderi trebuie sa scumpim caldura pentru a mentine acelasi profit !! Acum o scumpesc pentru ca vezi doamne s-a scumpit carbunele... Cred ca avem cea mai scumpa caldura din tara.De ce ?...Din trei motive: 1. pentru ca sucevenii sunt prosti si nu-s in stare sa faca o organizatie care sa le apere drepturile atunci cand jigodiile scumpesc caldura 2.Pentru ca aceeasi suceveni au ales un prelipcar hot 3. Pentru ca Lungu ii mana in mana cu jigodia de placinta!
1.1  RE: Si p**a cine o suge ? trimis de
( 1 iul 2008, 11:34:43
TU:)))))
1.2  RE: Si p**a cine o suge ? trimis de
( 1 iul 2008, 11:46:17
Eu cred ca o va ****ala care va plati facturi la caldurawinking Deci YO cred ca si mataluta beneficiezi de caldurica centralizata pe ici pe colo!
1.3  RE: Si p**a cine o suge ? trimis de
( 1 iul 2008, 14:08:38
Al, nu vreau sa te supar dar nu prea spui adevarul si esti cam pe langa subiect!

In primul rand huila se cumpara de la intermediari (pur si simplu nu se poate achizitiona de la societatile miniere, din mai multe cauze obiective) iar acestia participa la o licitatie. In fiecare an in mass media s-a anuntat pretul de achizitie al huilei, si el a crescut de la an la an. In concluzie este fals ca Termica a cumparat huila ieftina de la ucraineni!

In al doilea rand, intr-adevar prin modernizarea punctelor termice se doreste o reducere a pierderilor, insa pana in prezent s-au modernizat numai 10 PT din 45, si din totalul pierderilor reducerea acestora (de la cele 10 PT) este foarte mica!

In al treilea rand am impresia ca faci o confuzie intre ACET si CET (Termica). Un director de la ACET a afirmat ca scumpirea apei este necesara din cauza ca la nivel de oras s-a redus consumul si au incasari mici, iar pentru a putea face fata cheltuielilor se impune o crestere a pretulu
1.4  RE: Si p**a cine o suge ? trimis de
( 1 iul 2008, 14:19:52
In plus Termica nu prea ar avea cum sa-si mentina "acelasi profit" pentru ca pur si simplu, cu exceptai lui 2006 (profit din activitatea financiara), nu a avut profit!

Intr-adevar, energia termica nu este nici printre cele mai ieftine, dar nici nu este cea mai scumpa din tara. Acest lucru se poate verifica usor, cautand pe google!

Termica este a Municipiului Suceava, insa actionar unic este CL si nu primaria.

In concluzie, cred ca esti in eroare si probabil ai ceva impotriva primarului si a directorului de la Termica!
2.   Un locatar sarac trimis de
( 1 iul 2008, 16:42:16
Ma ingrijoreaza pretul calduri de la iarna .Parca vad ca am sa fac foame.
3.   Mor de foame trimis de
( 1 iul 2008, 16:59:25
Si eu!Rezist cand ma gandesc ca EON are beneficii si nu da faliment,rezist si nu mor cand vad vilele demnitarilor,jeep-urile,citesc top 300 si in sfarsit,injur pe comunistul Iliescu si acolitii lui."GROPARII Romaniei",asazisii social-democrati,sunt full cu de toate:case,masini,conturi grase,etc.Cer scuze daca gresesc,dar "cred" ca toti au avut cate o matusa TAMARA.
4.   Pt.FLAMANZILA trimis de
( 1 iul 2008, 18:37:13
BRAVO! esti tare frate,ai scris perfect,eu nu le am prea mult cu politica ,nu am partipriuri,dar sa stii ca ai mare dreptate. Sa stii totusi ca noi suntem principalii vinovati ca asemenea bestii ne conduc si ne fac viata un calvar,ei traiesc in lux[pe hotie] ,noi asa cum putem. Nici nu-mi doresc o matusa TAMARA.Este jenant.
5.   SARACIE MARE !!! trimis de
( 1 iul 2008, 18:41:34
As vrea sa-l vad pe Placinta cum si-ar putea plati caldura, iarna, daca ar avea o pensie de 605 lei cat am eu acum. Jigodiile astea nu se gandesc dacat la profitul lor. De restul lumii nu le pasa nici lor, nici guvernantilor. Halal protectie sociala !!!
5.1  RE: SARACIE MARE !!! trimis de
( 2 iul 2008, 16:45:00
Nu-l intereseaza,plimba Ww golf 5 al Termica pe unde vrea,sta la vila,se distreaza la cabana din Malini si-l doare undeva de cei care nu au cu ce sa plateasca cheltuielile.
6.   DA.... trimis de
( 1 iul 2008, 18:50:56
daaaaaaaaa....................
7.   Putintica rabdare trimis de
( 1 iul 2008, 20:14:32
Cu mina lor si-o fac! Nici D-zeu n-o sa-i ierte pt. bataia asta de joc fata de romani.
8.   ROMAN trimis de
( 1 iul 2008, 20:41:51
De ce achizitionam noi rominii gaz etc la preturile cele mai mari in europa? de ce platim noi pe energia electrica atit de mult cind noi avem atitea hidrocentrale si centrale electrice plus 2 reactoare (daca nu ma insel ca intelesesem ca ia dat drumu si la al 2lea)? plus ca avem o retea de ape curgatoare fff mare? de ce platim piinea si cartofii atit de scump cind la tarani cartofii si griul s strica in beciuri si poduri? de ce platim atit de scump petrolul cind sa recunoscut ca neam luat m..UE ca am vindut catre OMV? si ca avem de fapt petrol intern destul pt moment? de ce am vindut si am stricat ce a constuit ceausescu? De ce platim cele mai multe tax si impozite din Europa? deci cine e de vina noi cei de jos sau m..UE ..stii de la conducere?
9.   Hotii Sucevei trimis de
( 1 iul 2008, 23:36:27
Jigodie de director. se ante pronunta ca sa isi traga banii cu domn primar. Mincinosul de placinta a spus ca anul tracut a fost 96 $ pe tona . Gresit Firma care a castigat Petlon a avut pretul de 76 $/tona. Tov director diferenta unde este. Cei 4 mil de Dolari. Pretul carbunelui nu s-a dublat. Porcilor am sa va urmaresc. Spagari nenorociti.
10.   Din ziarul de Iasi trimis de
( 1 iul 2008, 23:45:22
Acum doi ani, cind am organizat licitatia de achizitie a carbunelui la Iasi Draniceru a cistigat alaturi de alta firma cu o oferta de 54 si 56 dolari/tona de carbune. Nu si-au respectat contractul si am fost nevoiti sa achizitionam carbune printr-o alta licitatie organizata la nivel national. De aceasta data insa pretul de livrare al carbunelui a fost de 62 dolari/tona. Din cauza asta, un an mai tirziu, pretul a crescut si mai mult", a precizat Nichita. Licitatia de carbune a fost organizata in acest an la Giurgiu de Asociatia Profesionala COGEN, in colaborare cu Ministerul Administratiei si Internelor. Alaturi de CET Iasi au achizitionat carbune si CET Giurgiu si CET Suceava. Cele trei societati au achizitionat 430.000 tone de carbune. (Mariana ZBERIANU)

11.   Sa intelegem I trimis de
( 1 iul 2008, 23:55:37


LICITATII CU DEDICATII -Cartelul huilei dubleaza preturile

[lEVZ a intrat �n posesia mai multor facturi emise de Palmer International LLC. Documentele arata ca pretul cu care rusii v�nd carbunele variaza �ntre 45 si 46 de dolari tona. O confirma contractele Palmer LLC si declaratiile vamale din portul ucrainean Izmail. Totusi, centralele romanesti platesc �ntre 75 si 82 de dolari pe tona, aproape dublu. Cum s-a ajuns aici? Licitatiile publice au fost cartelizate, iar caietele de sarcini �ntocmite cu dedicatieeft]New York, Third Avenue, 7th Floor NY. Aici functioneaza offshore-ul Palmer International LLC, traderul grupului Mechel.

.
12.   Sa intelegem II trimis de
( 1 iul 2008, 23:58:02
RETEAUA -Ofiterii $

Partenerul traditional de afaceri al lui Boris Golovin este Liviu Nita, protagonistul celebrului scandal ,,Sunoil", fost actionar �n Global International 2000. �n 1999, Nita a fost arestat pentru ca a emis cecuri fara acoperire �n valoare de peste 60 de miliarde de lei, prejudiciind rafinaria Petrobrazi (SNP Petrom). Asociatul lui Nita �n firma SunOil Company, prin care s-au dat tunurile, era chiar Golovin, prietenul sau. �n reteaua transfrontaliera de afaceri a celor doi a fost cooptat si colonelul (r) SRI Corneliu Palt�nea - �n prezent, judecat pentru complicitate cu mafia petrolului. Golovin&Nita, �mpreuna cu ofiterii KGB Anatoli Patron, Iuri Ustonov si Alexei Voskoboi au fondat Nova Bank si Centrul de Afaceri Rom�no- Rus (CARR) - azi, monitorizate pentru spalare de bani.

13.   Sa intelegem Iv trimis de
( 2 iul 2008, 00:08:12
76 de dolari pe tona, cel mai probabil pret la care CET va...

Aceasta a fost cea mai avantajoasa oferta si vine de la Global International 2000. Pretul tonei de huila este putin mai mare decit anul trecut 2006 .

Ieri, la sediul CET Iasi, s-a desfasurat o prima etapa a licitatiei pentru achizitionarea a 505.000 de tone de huila energetica, valoarea totala fiind estimata la 38 de milioane de dolari. Carbunele va asigura functionarea pe timpul iernii a centralelor electrotermice din Iasi, Suceava si Giurgiu. Batalia pentru potul de milioane de dolari a fost...

Stirea completa in: Jurnalul de Est

14.   Sa ne rasculam si sa cerem socoteala lui lungu trimis de
( 2 iul 2008, 00:41:33
vrem sa vedem ce se face cu banul public adica impozitele noastre
15.   Sa nu uitati trimis de
( 2 iul 2008, 08:14:36
Mai in primavara ,parca erau date salariile directorilor de la termica prin presa .

De ce nu s-au verificat acele lucruri . Vrem ca cei responsabili sa cerceteze de

unde incaseaza Placinta si echipa lui acele venituri lunare .Din bani publici cumva ........
15.1  RE: Sa nu uitati trimis de
( 2 iul 2008, 09:54:46
Wai sindicalistule....
16.   O sa uitam trimis de
( 2 iul 2008, 16:31:14
"Scarba",esti dus de acasa.Pana sa acuzi pe cineva,trebuie sa ai dovezi.Tu chiar crezi ca poate cineva sa faca astfel de fapte,asa de capul lui?Sau te afli in treaba pe forum?Mai analizeaza,documenteaza-te si apoi spune si altora,altfel,intri in derizoriu aidoma "tribunului" Vadim.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei