Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 iul 2008 - Anul XIII, nr. 152 (3833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Răbdare răsplătită

Peste 4000 de suceveni au aşteptat 1 iulie pentru a-şi înmatricula ieftin maşinile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva mii de suceveni care au vrut să aibă o maşină străină bună şi ieftină au aşteptat ziua de 1 iulie,  când intră în vigoare noile enormele de calcul şi de restituire a taxei auto, pentru a-şi înmatricula autoturismele. Pentru a preîntâmpina aglomeraţia şi scandalurile şi a rezolva într-un timp cât mai scurt numărul mare de cereri, Serviciul de Înmatriculări Auto şi RAR Suceava au luat măsuri speciale.

 

Sucevenii care şi-au cumpărat, în ultimele luni, autoturisme din străinătate şi nu le-au înmatriculat în ţară din cauza sumelor mari pe care ar fi trebuit să le achite drept taxă de primă înmatriculare sunt aşteptaţi, de astăzi, la ghişeele serviciului de profil din Suceava. Numai în ultima lună, Serviciul de Înmatriculări şi Permise Auto(SIPA) a eliberat circa 4000 de numere provizorii pentru cei care şi-au adus maşini din străinătate şi au avut răbdare să aştepte reducerea taxei.

Şeful SIPA Suceava, comisarul şef Florin Chiaptanaru, a precizat că numărul acestora este însă mult mai mare deoarece şi cei care şi-au cumpărat autoturisme second hand în lunile februarie sau martie au preferat să stea cu maşinile în garaj până la 1 iulie, pentru a plăti de două, trei ori mai puţin pentru înmatriculare.

Comisarul şef Chiaptanaru este de părere că în următoarele zile serviciul pe care îl conduce va fi copleşit de solicitările celor care vor dori să intre rapid în legalitate.

 

RAR Suceava omologhează 100 de maşini pe zi, din care jumătate sunt second hand

Acelaşi lucru este prognozat şi la Registrul Auto Român (RAR), pe unde posesorii de autoturisme second hand vor trebui să treacă pentru omologare.

Şeful RAR Suceava, Tiberiu Lupu, ne-a declarat că deja toată luna iulie este ocupată şi că, din circa 100 de maşini programate pentru omologare într-o zi, jumătate sunt autovehicule de import second hand.

Tiberiu Lupu a afirmat că programările vor fi respectate cu stricteţe pentru a preveni aglomeraţia dar că, dacă va fi necesar, RAR va scoate temporar alte prestaţii pentru a mări numărul de omologări zilnice.

Doar autoturismele noi nu au nevoie de omologare, ci numai de aplicarea foliei securizate pe cartea de identitate a maşinii. De astăzi, acest serviciu este furnizat de RAR în mod gratuit şi fără programare.

 

Toate plăcuţele cu numere de înmatriculare se eliberează de acum în două ore

Serviciul de Înmatriculări Suceava s-a pregătit în vederea avalanşei de solicitări prognozate a veni după 1 iulie şi prin transformarea uneia dintre barăcile în care îşi desfăşoară activitatea într-un atelier de confecţionat plăcuţele cu numere de înmatriculare.

Acesta a fost dat în folosinţă  săptămâna trecută şi poate produce 200-250 de plăci zilnic. Trei oameni au fost specializaţi pentru a lucra pe noile utilaje, în cadrul unui program complet de 8 ore.

Odată cu înfiinţarea acestui atelier, timpul de eliberare a plăcuţelor cu numere de înmatriculare preferenţiale a fost redus de la 7-10 zile la două ore.

Toate utilajele sunt import Germania şi se lucrează exact după aceeaşi tehnologie ca în ţara de origine, chiar dacă în garajul transformat în atelier nu există nici măcar un singur aparat de aer condiţionat.

 

De astăzi se primesc cererile de restituire a taxei de primă înmatriculare

De altfel, cu această situaţie se confruntă toate birourile Serviciului de Înmatriculări şi lucrurile vor deveni cu atât mai dificile cu cât, de astăzi, tot aici vor veni şi cei care au nevoie de copii după chitanţa de achitare a taxei de primă înmatriculare plătită până la 1 iulie, pentru a solicita restituirea.

Comisarul Chiaptanaru precizează că cei care au nevoie de copii după această chitanţă trebuie să facă o cerere şi să achite la Trezorerie o taxă de 1 leu pentru furnizarea documentului. Cererile pot fi depuse de solicitanţi începând de azi.

Cu toate modificările legislative care intră în vigoare de astăzi, curtea şi bojdeucile de la SIPA vor fi locuri prin care vor trece, zilnic, circa 1000 de persoane. Condiţiile în care funcţionarii publici din cadrul serviciului şi solicitanţii se vor întâlni sunt însă total improprii, atât pentru unii, cât şi pentru ceilalţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 4000 de suceveni au aşteptat 1 iulie pentru a-şi înmatricula ieftin maşinile.
 Vizualizări articol: 3235 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Peste 4000 de suceveni au aşteptat 1 iulie pentru a-şi înmatricula ieftin maşinile3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Super trimis de
( 1 iul 2008, 12:06:40
a platit cineva azi taxa? a scazut?
2.   Ceva interesant!atentie trimis de
( 1 iul 2008, 13:02:32
poate ar fi bine sa scrieti un articol despre RAR!cam cum se sta la coada ore intregi,cum nu se respecta nicicum programarea,cum cei cu pile(asa ca mine)se duc in fata si fraieri asteapta si 5 ore,cum se delibereaza la RAR si se dau drumul la masini jalnice,jalnice si iar jalnice,cu parbrize sparte,..chiar la unele masini au cedat motorul,iar la altele lipsesc parti din caroserie,dar pt cativa lei totul se rezolva merge ca pe roate.mecanicu ia banu tu esti multumit,el e multumit toata lumea e multumita!si cel mai important e ca daca vrei o masina cu euro mai ridicat api tre sa impingi euro pachete!

deci consider ca ar fi interesanta o delegare a unui reporter pe teren sa observe neregulile respective!

am incredere in presa,asa ca spor la treaba si la scris!
3.   ... trimis de
( 1 iul 2008, 14:08:49
Si ce-i asa interesant??? Poata pentru un taran k tine o fi!
4.   Anunt trimis de
( 1 iul 2008, 15:23:16
Anunt

pe data de 09 iulie la spitalul de psihiatrie cronici siret este examen pentru postul de jurist.

Inca nu s-a scos la concurs si postul vacant de manager (director)
4.1  RE: Anunt trimis de
( 1 iul 2008, 19:55:29
hy hy hy drum bun si carare batuta cand te intorci sa te intorci cu o coasta rupta nu mai multe nuti doresc he he he:)

5.   Pt sal trimis de
( 1 iul 2008, 20:57:51
sunt de acord, am inmatriculat masini din 2004 pina acum nu multe ci pt mine personal. este adevarat o data cu aceasta schimbare am zis ca o sa fie mai bine dar cei cu pile si relatii isi rezolva problemele cu dreptul. Anul acesta am inmatriculat si eu un autoturism. M-am programat prin telefon dar acolo nu sa luat in ordinea programarilor adica exact ora la care erai chemat sau cel mult 1 ora dupa ora respectiva. Ordinea era in fct de pile si dupa acestia restul cei fara pile. de la ora 11 am ajuns sa intru la ora 2 si ceva daca retin bine oricum dupa ora 14 si am vazut cu ochii mei cum ii baga pe unii in fata. In rest intradevar actele mergeau destul de repede. Fata de anii trecuti e mai bine acum

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei