Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 iul 2008 - Anul XIII, nr. 152 (3833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concurenţă

Două firme din Cluj se bat să monteze radare în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Intenţia Poliţiei de a monta radare şi camere de supraveghere pe porţiunile de drum periculoase din judeţ a stârnit interesul a două firme din Cluj, specializate în acest domeniu.

După ce la mijlocul lunii iunie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a anunţat semnarea unui protocol cu SC Codec SRL Cluj Napoca, firmă implicată într-un scandal cu licitaţii, zilele trecute o altă firmă din Cluj, SC Benefic, a contactat poliţia, reprezentantul ei exprimându-şi intenţia de a opera în judeţ.

Între cele două firme există concurenţă în mai multe judeţe din ţară, reprezentanţii acestora contestându-se reciproc.

 

 

Primăriile riscă să fie amendate dacă nu fac licitaţii

Firma clujeană SC Codec SRL are unele probleme de imagine, fiind implicată în mai multe scandaluri în ţară. Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a aplicat amenzi în valoare de 5000 de lei mai multor primării din Cluj, care au încheiat contracte cu această firmă. Amenzile au fost date deoarece forma de protocol încheiată între cele două părţi nu respectă legile care reglementează achiziţiile publice. Mai exact, primăriile nu au făcut o procedură de atribuire, o competiţie deschisă către toţi doritorii.

 

Radarele şi camerele de supraveghere, pe DN 2

Comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc, şeful Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei în Mediul Urban din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, ne-a spus că a purtat o discuţie şi cu reprezentantul firmei Benefic.

„Noi vom amenaja la poliţie un dispecerat unde vor fi adunate toate datele înregistrate de radare în teren. Le-am explicat reprezentanţilor celor două firme că nu putem face două dispecerate, câte unul pentru fiecare. În aceste condiţii există două variante: fie cele două firme se înţeleg să lucreze la acelaşi dispecerat, fie o să alegem să lucrăm doar cu una, cea care reuşeşte să încheie contracte cu mai multe primării din judeţ”, a explicat acesta, subliniind că aceste detalii urmează să fie stabilite în cel mai scurt timp.

Comisarul şef a subliniat că amplasarea de radare şi camere video este absolut necesară, în condiţiile în care numărul accidentelor grave, şi implicit al morţilor de pe şosele, a crescut alarmant. 

În primă fază, sistemul de supraveghere şi radarele ar urma să fie montate pe DN 2, care străbate Suceava de la intrarea în judeţ dinspre Iaşi şi până la Siret. Radarele vor fi amplasate în localităţi sau în apropierea acestora, pe porţiuni de drum periculoase, fiind vizate, între altele, localităţile Drăguşeni, Forăşti, Vadu Moldovei, Dărmăneşti sau Pătrăuţi.

 

Şicane între cele două firme

În cursul zilei de ieri am încercat să luăm legătura cu directorii celor două firme. Directorul SC Benefic, Gheorghe Coldea, ne-a confirmat intenţia sa de a intra pe piaţa din Suceava. Fără a dori să intre în amănunte, el a precizat că firma pe care o patronează ar fi dotată cu radare mobile de ultimul tip, iar pentru viitorul apropiat va putea monta şi detectoare de rovignete.

El a confirmat că există şicane cu firma concurentă, având în ţară contracte care au fost contestate de Codec SRL.

În ceea ce-l priveşte pe reprezentatul Codec, acesta nu a putut fi contactat la telefonul mobil. De la firmă ni s-a comunicat că nici un alt reprezentant al firmei nu ne poate oferi, până la închiderea ediţiei, informaţii despre ofertele SC Codec.   

 

Amenzi acasă, în plic

După un model preluat din alte judeţe, toată aparatura, costurile de montare şi de utilizare, inclusiv întocmirea proceselor verbale de constatare a amenzilor şi trimiterea acestora la şoferi, vor fi suportate de firma care va semna contractele. Şoferii nu vor fi opriţi în trafic, urmând să primească acasă, în plic, amenda şi dovada încălcării vitezei legale.

Firma va încasa un procent din valoarea amenzilor, care ar putea fi cuprins între 49 şi 70%, funcţie de negocierile care vor fi purtate cu fiecare primărie în parte. Restul banilor vor ajunge la bugetele locale ale primăriilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două firme din Cluj se bat să monteze radare în judeţ.
 Vizualizări articol: 642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Două firme din Cluj se bat să monteze radare în judeţ5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doi trimis de
( 1 iul 2008, 11:59:41
ma da astia din ardeal vin sa faca malai la suceava ...la noi nu ar fi asa ceva sau sunt aia mult mai inteligenti ****i ii gura de zabalosi
2.   Care-i valabil in Suceava ? trimis de
( 1 iul 2008, 12:46:22
Ia sa vedem care-i valabil in acest tinut sa puna el radare si sa faca bani din privit( cam video) si printat(procese verbale). Daca-i bun cineva o sa aflu!
3.   In ce se bat ??? trimis de
( 1 iul 2008, 13:44:08
In sabii, in flinte sau in mirosit sosete? Cum adica se bat? Au si arbitri? Se taie si bilete la intrare?
4.   Chiar asa trimis de
( 1 iul 2008, 17:48:32
bine mai spunea ``UNU``...la noi nu s`a gasit nimeni sa faca asa ceva???????????

Rusinos......
5.   Din nou RUSINE trimis de
( 1 iul 2008, 22:56:06
In loc sa foloseasca banii pentru semnalizarea rutiera sau pentru drumuri pentru carute sau pentru reparatii sau pentru scolarizarea agentilor spagari si analfabeti, NENOROCITII ASTIA nu stiu ce dispozitive si aparate sa mai instaleze ca sa tina sub observatie populatia care incearca sa supravietuiasca cu greu. Sunt foarte curios daca aceste aparate pot inregistra / depista hotii de fier sau taximetristii pirat sau mafiotii (traficantii)???? Dar daca jipanele parvenitilor vor incalca regulile de circulatie ce vor pati? Vor primi acasa ceva???? Putin probabil. RUSINE politie romana. Sunteti de toata nimica! Cheltuiti banii publici degeaba! Sunteti mai mult decat impotenti, sunteti niste PARAZITI INUTILI !
6.   Perfect trimis de
( 2 iul 2008, 08:48:44
Este foarte bine ca se instaleaza aceste radare, normal ca firmele vor scoate bani frumosi, dar asta conteaza mai putin, cel mai important este ca vor fi mai putine accidente si mai putini morti pe sosele, pentru ca din pacate la asta suntem primii in Europa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei