Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iun 2008 - Anul XIII, nr. 128 (3809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oraş înghesuit

Sediu de firmă în fosta grădină cu flori a unui bloc de locuinţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situaţii ciudate în urbanismul sucevean, marcat de o aglomeraţie tot mai mare de construcţii şi o criză a terenurilor propice dezvoltării urbane.

De câteva zile, în apropierea Catedralei de la intersecţia Mărăşeşti, pe o laterală a blocului turn „Bebeluşul” a început construirea unui chioşc de lemn, care îi nemulţumeşte profund pe o parte din locatarii blocului.

Principala nemulţumire a oamenilor vine de la faptul că acolo îşi amenajaseră ei un colţ verde, un fel de grădină cu flori, în care mai plantaseră şi doi pomişori, care au dispărut, pentru a face loc unui chioşc de lemn, în care vor fi deschise birouri pentru firmă.

Oamenii au reclamat construcţia respectivă peste tot, au ajuns chiar să se şi judece în instanţă cu proprietarul terenului şi au încercat să obţină şi o ordonanţă prezidenţială de anulare a autorizaţiei de construire, dar demersurile lor au fost inutile. Legea îi dă dreptate proprietarului terenului, care l-a obţinut prin retrocedare, încă din 1996.

 

Retrocedări problemă

“Părinţii noştri au avut acolo 500 de metri de teren, pe care a fost construit o parte din bloc. Tocmai de aceea ni s-au retrocedat doar 100 de metri. Cum nu am avut bani să construim nimic, i-am lăsat pe locatari să facă ce vor pe terenul respectiv – au pus flori pe el. Deşi ştiau de mult timp că e terenul nostru şi vrem să construim ceva pe el, anul trecut, când l-am împrejmuit, au făcut mult scandal şi ne-au reclamat peste tot că distrugem spaţiul verde. Nu a fost niciodată acolo spaţiu verde, ei au vrut să-l transforme în aşa ceva, dar nu apare nicăieri în acte. Am câştigat în instanţă şi am crezut că vor înţelege să ne lase în pace, dar ne tot hărţuiesc cu reclamaţii peste reclamaţii. Oricine ar avea un teren proprietate personală în municipiu ar încerca să-l folosească într-un fel, nu să-l facă uitat”, declară Irina Vezeteu, unul dintre proprietarii terenului.

Deşi prezenţa chioşcului în zonă este cam deranjantă, sporind senzaţia de aglomeraţie urbană, construcţia este legală, fiind respectate toate normele impuse de lege.

Autorizaţia de construire a fost obţinută anul trecut, chioşcul este amplasat la 8 metri de peretele blocului, iar la parter nici nu sunt locuinţe pe care să le stingherească, iar înălţimea acestuia nu le ia deloc lumina locatarilor de la primul etaj, care sunt cei mai nemulţumiţi de prezenţa clădirii apărute zilele trecute.

Mai mult, conducerea Primăriei Suceava spune că ar fi fost un abuz să nu le acorde autorizaţia de construire, mai ales că e vorba de un teren privat, iar proprietarii au îndeplinit toate condiţiile impuse.

În aceste condiţii, principalii vinovaţi ar trebui căutaţi în trecut, fie atunci când au fost confiscate terenurile abuziv, fie atunci când s-a decis retrocedarea lor, fără a se ţine cont de haosul care se va crea prin retrocedarea terenurilor dintre blocuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sediu de firmă în fosta grădină cu flori a unui bloc de locuinţe.
 Vizualizări articol: 744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sediu de firmă în fosta grădină cu flori a unui bloc de locuinţe5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si cu garajele ce facem? trimis de
( 3 iun 2008, 17:37:33
DE CE NU RECLAMATI GARAJELE DINSPATELE BLOCULUI?

SI ACOLO SE POT PUNE FLORI!

SI TERENUL ESTE AL PRIMARIEI.
2.   Numai in Romania ! trimis de
( 3 iun 2008, 17:46:10
Of. Sau facut greseli mari ...dar si in America de care toti urlati ...daca s-a luat o bucata de pamint de la careva se plateste pamintul si cu asta basta.Plus copacii ,florile si verdeata in general ESTE PE PRIMUL LOC .Dar eu tot nu inteleg de ce spun ca Romania este in Europa ? ...dupa constructii si mizerie si felul de viata noi sintem mult mai aproape de Istambul ...deci mirosim a OAIE !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei