Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iun 2008 - Anul XIII, nr. 128 (3809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înscrieri

Locurile în clasa întâi, ocupate 100%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locurile în clasa întâi, din majoritatea şcolilor sucevene, s-au ocupat în proporţie de 100%.

„Bătălia” pentru un loc în clasa întâi la o şcoală bună din oraş a început cu ceva timp în urmă, chiar de la începutul acestui an calendaristic, iar până la sfârşitul lunii februarie, peste 70% din locurile scoase la înscrieri erau deja ocupate.

De teamă să nu rămână pe dinafară, părinţii au preferat să rezolve această problemă din timp, şi să-şi înscrie copilul în clasa întâi cu opt luni înainte de începerea noului an şcolar.

Graba părinţilor a fost şi mai mult intensificată de o hotărâre a Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, potrivit căreia înscrierile în clasa întâi pentru anul şcolar viitor trebuiau să se finalizeze până în luna mai. Cu toate acestea, deşi teoretic, la ora actuală ar fi trebuit să se pună punct la capitolul înscrierilor în clasa întâi, directorii de şcoli spun că încă se mai pot face înscrieri.

„Nu avem voie să refuzăm pe nimeni, şi părintele poate să vină până la începutul anului şcolar viitor să-şi înscrie copilul în clasa întâi”, a spus directorul Şcolii Generale „Ion Creangă” din Suceava, Constantin Mărgineanu.

 

Copiii „italienilor” se înscriu la şcoală în luna august

Cu toate că la această şcoală numărul claselor propuse pentru anul şcolar viitor a fost deja atins, şi elevii necesari formării celor şase clase propuse s-au înscris deja, Constantin Mărgineanu a mai spus că, din experienţa anilor anteriori, „mai sunt părinţi care vin la înscrieri pe timpul verii, şi trebuie să le primim copiii”.

Potrivit lui Constantin Mărgineanu, cele mai multe persoane care vin să-şi înscrie copiii la şcoală în lunile de vară sunt cele care lucrează în străinătate, şi în această perioadă se întorc în ţară.

Cu toate acestea, directorul Şcolii Generale „Ion Creangă” apreciază că 96% din elevii care vor să urmeze şcoala în această unitate de învăţământ s-au înscris deja. În cazul în care numărul înscrişilor va depăşi numărul legal de elevi într-o clasă, Constantin Mărgineanu a spus că va solicita Inspectoratului Şcolar aprobare pentru înfiinţare unei alte clase întâi, pe lângă cele şase deja formate.

Situaţia este asemănătoare în multe din instituţiile de învăţământ din Suceava, îndeosebi din municipiul reşedinţă de judeţ.

 

Directorii îi asigură pe părinţi că nu vor rămâne pe dinafară

La Şcoala Generală nr. 3 din Suceava numărul iniţial de locuri propuse pentru clasa întâi a fost deja ocupat. Directorul instituţiei de învăţământ, Venera Rusu, a declarat că „pentru anul şcolar viitor au fost planificate cinci clase întâi, şi anume maxim 125 de locuri”. Cifra aceasta a fost deja atinsă, însă directorul Rusu a precizat că „înscrierile continuă până la începutul lunii septembrie, şi dacă este necesar, se va solicita la IŞJ o suplimentare a claselor întâi pentru anul şcolar viitor”.

Fie că vin mai devreme sau mai târziu, directorii de şcoli îi asigură pe părinţi că toţi îşi vor putea înscrie copilul în clasa întâi.

În acest an şcolar, aproximativ 9000 de elevi sunt în clasa întâi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locurile în clasa întâi, ocupate 100%.
 Vizualizări articol: 958 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locurile în clasa întâi, ocupate 100%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei