Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iun 2008 - Anul XIII, nr. 128 (3809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Candidaţii şi ştafurile lor creatoare. De scandal.

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Perioada de campanie electorală a fost cruntă pentru cititorii de ziare. A fost cumplită fiindcă ziarele, din varii motive, au acordat spaţii generoase luptei politice.

Şi cum politicienii sunt şi ei români, nu elveţieni, iar românului dacă-i întinzi un deget acesta îţi ia toată mâna şi pleacă cu ea în buzunar acasă sau la iarbă verde, activiştii de partid şi echipele lor de zgomot şi lumini au tăbărât cu comunicatele de presă peste redacţii, sufocându-le.

Cum spunea unul o prostioară sau o minciunică ori dădea cu o acuzică în adversar, cum se sculau băieţii din ştaful de campanie al „lovitului”, aruncau ştaiful la coşul, puneau mâna pe pix şi pîrjoleau hârtiile, otrăveau grânele şi incendiau fântânile.

S-a putut observa că cel care dădea cu acuzica se trezea imediat cu o acuzoaie peste cap de nu mai ştia ce-i cu el. Când îşi revenea din pălitură, omul cu acuzica şi oamenii lui de campanie puneau mâna pe nişte acuzoaie şi mai mari ca alea recepţionate, şi aruncau cu ele în geamurile sediului de campanie al adversarului.

Cu cât s-a înaintat în campania electorală, cu atât a crescut producţia de comunicate de presă la hectarul de pagină de ziar. S-a plecat de la un raport de unu la unu, s-a trecut prin fazele unu la trei şi cinci la patru, iar pe final s-a ajuns undeva la o sută de comunicate pe zi la 100 de comunicate pe minut.

Cam nescrişi candidaţii ăştia şi ştafurile lor creatoare. De scandal. Până la urmă, politicienii şi ştafiştii  s-au răcorit pe partea scrisă, dar au acum o altă problemă: au rămas necitiţi. Stau şi mă întreb ce om normal care citeşte ziarul stă şi urmăreşte replicile şi contrareplicile unor persoane care se bat pentru funcţii publice. Acest lucru ar trebui să se întrebe politicienii şi ştafurile lor, dar şi ziarele.

Oare nu cumva din toată bontăneala asta politică în care şi-au dat unii altora cu comunicatele de presă în cap pierd şi politicienii, şi ziarele? Politicienii voturi, iar ziarele respect şi cititori.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidaţii şi ştafurile lor creatoare. De scandal..
 Vizualizări articol: 2180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Candidaţii şi ştafurile lor creatoare. De scandal.4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte corecta trimis de
( 3 iun 2008, 13:14:03
Este o apreciere foarte corecta a unui jurnalist mereu atent si cu un apreciabil spirit analitic! Escalada violentei din aceasta campanie, cu consecinte dramatice sau chiar tragice uneori, a fost datorita vehementei din apelurile celor din prima linie si lipsei de atitudine a redactiilor care au dat liber in media si in spatiul virtual la folosirea oricarei forme de exprimare. Insultele si injuriile proferate de cei din prima linie adusesera la un nivel inimaginabil discutiile din spatiul virtual, unde, din pacate excelasera si cativa "intelectuali", in sensul ca sunt absolventi ai unor studii superioare. Consider ca perierea exprimarii opiniilor de tot ceeace este vulgaritate si grobianism nu este cenzura ci un act de civilizatie fata de care este la fel de responsabil si cel ce ofera spatiul de exprimare.
2.   Daca... trimis de
( 3 iun 2008, 16:59:06
Ti-as da dreptate, Sorine, daca n-ai fi fost, vai, vizibil sustinator al PSD ! Nicidecum impartial, cum sta bine unui ziarist "cu staif". Pacat, pentru ca ne cunoastem si te respectam.
3.   Sorin Avram a ramas acelasi om trimis de
( 3 iun 2008, 17:52:58
Fata de cei care au asteptat deznodamintul,neindraznind decit sa pishe cite putin ba un gard ,ba altul,dupa cum simteau ei ca bate vintul S,Avram ,ca si tizul sau au ramas cu pantalonii uscati si tocmai de aceea merita tot respectul cititorilor.Nu stiu ce articole atit de atitatoare au observat unii,(chiar daca unele au parut mai dure),incit sa le poti reprosa ceva ,mai ales celor de la "Monitorul".Falsa pudicitate si prostitutia politica fac deseori casa buna(de piatra!),dar acest lucru nu poate fi imputat nici macar laudabilei initiative de a lasa forumul necenzurat>Cu siguranta toata lumea a avut de cistigat ,pina la urma autocenzura rezolvind din mers si cele mai aprige porniri,si numai cine n-a urmarit cu atentie postarile ,n-a observat acest lucru.Nu stiu daca datorata acestui fapt tirajul "Monitorului "a fost superior celuilalt cotidian,dar reprosurile aduse ma fac sa banuiesc acest lucru(reamintesc ca libera exprimare este un cistig ,in orice domeniu si mai ales aici).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei