Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 mar 2008 - Anul XIII, nr. 54 (3735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prefectură

1.500 de pagini, răspunsul la solicitarea unui sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cereri exagerate formulate în baza Legii 544/2001 privind liberalul acces la informaţiile publice. Aşa poate fi catalogată iniţiativa unui sucevean, care a solicitat Prefecturii Suceava copii după toate hotărârile emise de comisiile locale şi comisia judeţeană de fond funciar, în baza Legii 247/2005, privind reforma în domeniul proprietăţii.

Anunţul a fost făcut de prefectul Orest Onofrei, care a precizat că soluţionarea cererii ar fi presupus ca persoana respectivă să primească copii, certificate pentru autentificare, după cel puţin 33.000 de hotărâri.

„Există persoane care cer foarte multe informaţii. Şi dacă o instituţie ar fi dispusă să soluţioneze acest tip de cerere şi-ar bloca întreaga activitate”, a declarat Onofrei. El a precizat că persoana la care a făcut referire a mai solicitat, pe lângă documentele precizate anterior, şi copii după toate propunerile tuturor comisiilor locale din judeţul Suceava de aplicare a legii fondului funciar care au stat la baza adoptării hotărârilor de către comisia judeţeană de fond funciar.

„Este vorba aici de 33.000 de hotărâri, pentru că trebuia să le luăm în considerare şi  pe cele pentru respingere. Iar toate copiile care trebuia să le dăm ar fi însumat peste 16.000 de pagini. Toate acestea trebuiau căutate în arhivă, inventariate, certificate pentru conformitate şi expediate persoanei respective”, a arătat Onofrei.

 

Datele cu caracter personal nu pot fi făcute publice

Orest Onofrei a spus că deşi informaţiile solicitate de persoana în cauză sunt publice, o serie de date cuprinse în hotărârile adoptate de comisiile de fond funciar nu au putut fi furnizate. Astfel, el a precizat că potrivit legii 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, oferirea acestor informaţii, fără acordul persoanelor vizate este interzisă.

„Informaţiile cerute în baza Legii 544/2001 sunt publice. Însă în ele sunt foarte multe date personale, pe care altă lege ne obligă să nu le facem cunoscute. Şi sigur că noi am soluţionat această cerere dând informaţiile fără date personale. Pentru că trebuia să ceri acordul de la mii de persoane din aceste hotărâri”, a spus Orest Onofrei.

În aceste condiţii, prefectul a precizat că după eliminarea datelor personale cuprinse în hotărârile comisiilor de fond funciar, răspunsul primit de persoana care a depus cererea a fost de doar 1.500 de pagini.

„Copii pe care persoana respectivă trebuie să le plătească, potrivit legii”, a declarat prefectul.

Nu în ultimul rând, el a recomandat instituţiilor publice să organizeze departamente în vederea rezolvării cererilor depuse în baza Legii 544.

În acelaşi timp, Orest Onofrei a făcut apel la cei care depun astfel de solicitări ca acestea să fie „rezonabile”, astfel încât soluţionarea lor să nu blocheze activitatea unei instituţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 1.500 de pagini, răspunsul la solicitarea unui sucevean.
 Vizualizări articol: 1565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
1.500 de pagini, răspunsul la solicitarea unui sucevean3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CLANUL LUNGU din PRIMARIA SV. trimis de
( 5 mar 2008, 11:26:35
TOT RESPECTUL DOMNULE PREFECT . SPER CA ATI AUZIT DE CEI TREI AFACERISTI DIN PRIMARIA SV. - LUNGU , FLORISTEANU SI CIUTAC -. ACESTI TREI SE PUN CONTRA APLICARII CORECTE A LEGILOR 10\2001 SI 247\2005 . CHIAR NU EXISTA AC DE COJOCUL LOR ?
1.1  RE: CLANUL LUNGU din PRIMARIA SV. trimis de
( 5 mar 2008, 21:20:20
Cei trei mai sunt cunoscuti si sub denumirea "Triunghiul Bermudelor" unde dispar parcele de teren din municipiul Suceava.
2.   Liberalul-pnl trimis de
( 5 mar 2008, 13:11:14
Ne-a intrat prea tare politicul in cap,mai ales liberalii astia tradatori,ca incepem

sa-i si visam.Ce ar fi sa zicem,pesedismul acces? Cred ca e o scapare involuntara

draga Dan,ai vrut sa zici de fapt liberul acces,dar te-a luat politicul pe dinainte.

Numai bine!
3.   Solicitant trimis de
( 5 mar 2008, 13:14:10
E lumea plina de tot felul de frustati,auzi 1500 de copii!!, probabil vrea sa-si de-a doctoratul....
4.   Frustratul trimis de
( 5 mar 2008, 16:03:39
Mai mutantule! Tu ala , solicitant trimis de CERERE! Cele mai mari magarii �n domeniul funciar le fac primarii de comune �n complicitate cu tov prefect! N-are rost sa-ti spun mai multe! E plina tara de imbecili!
5.   Sunt platiti din banii nostri trimis de
( 5 mar 2008, 20:08:03
Daca la prefectura ar fi oameni capabili ar sintetiza cele 1500 de pagini in 1 singura......prin care OMUL cerea ce i se cuvine....dar asta e fiecare da ce are.....
6.   INFORMATIE PENTRU CONTRIBUABIL (nu cf Lg. 544/2001 trimis de
( 6 mar 2008, 03:42:44
d-le contribuabil pentru buna ta informare vreau sa stii ca la prefectura sunt oameni nu... capabili, ci foarte capabili, vorbesc in calitate de fost functionar public, controlat in acea perioada de Institutia Prefectului..adevarul este ca cel putin Compartimentul Juridic de Verificare a legalitatii actelor este alcatuit din Profesionisti. FELICITARI LOR
7.   Propunere trimis de
( 6 mar 2008, 07:28:13
Nu ar fi mai simplu, mai elegant si mult mai transparent ca toate actele sa se regaseasca pe internet? Astfel, orice persoana poate accesa pagina de net si nu s-ar mai face mii de copii. Si asa prefectura a bagat sute de mii de EURO in calculatoare, marea majoritate laptopuri pe care multi habar nu au sa le porneasca.

Oricum, acea persoana a platit copiile, conform legii. Deci, ciocul mic domn prefect.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borş de gogonele 6 porţii - 60 minute 600g roşii verzi (necoapte) 3 morcovi 2 cepe 50ml ulei 400g cartofi 1 l borş 1 leg. leuştean ± sare, piper Tăiaţi gogonelele în bucăţele şi căliţi-le împreună cu ceapa tocată mărunt în ulei.... Citeşte