Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2007 - Anul XII, nr. 297 (3666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Umanitar

Tripleţi, în aşteptarea lui Moş Crăciun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dorin, Marta şi Iuliana s-au născut acum şase ani, pe 23 august. Tripleţii nu dădeau semne că ar avea vreo problemă de sănătate la naştere, aşa că, la doar o săptămână după ce au venit pe lume, mama lor, Marinela Bărbăşelu, din satul Slobozia, comuna Zvorişea, i-a dus acasă.

Dacă băieţelul, Dorin Iulian, a crescut sănătos, fără nici o problemă, cele două surioare suferă şi acum din cauza unei probleme medicale la piciorul stâng, neobservate la naştere.

„Pe când aveau un an şi jumătate, fetele au început să meargă în picioare, doar că ele călcau cu piciorul stâng mult spre interior, dându-mi seama, atunci, că au probleme la mers”, ne-a povestit mama copiilor, care mai are un băiat în vârstă de 11 ani - perfect sănătos.

Prima operaţie, la trei ani

La îndemnul medicilor, în 2004, femeia s-a dus cu cele două fetiţe la control, la o clinică de ortopedie din Bucureşti, unde ambele copile au suferit câte o intervenţie chirurgicală.

Dacă pentru una dintre fetiţe, operaţia a fost cât de cât reuşită, ea reuşind să meargă mai uşor, pentru cealaltă fetiţă, durerile de după operaţie s-au accentuat şi nu putea să calce de loc cu acel picior.

„A fost foarte greu, pentru că deşi am stat câte 10 zile cu fetele internată pentru această operaţie, iar la fiecare trei săptămâni, timp de câteva luni, mergeam la Bucureşti pentru a le schimba gipsul, tot nu s-a rezolvat nimic. Am auzit de un medic din Lupeni – Hunedoara, care este foarte bun ortoped. M-am dus la el şi am operat-o pe una din fetiţe. Se simte mai bine după acea operaţie, dar problema tot nu s-a rezolvat”, ne-a mai explicat mama tripleţilor.

Riscă să piardă un an de şcoală

Nici medicul la care face, din când în când, recuperare cu fetiţele, nu este încântat de evoluţia bolii. Marinela ne-a spus că trebuie să se ducă cât mai repede din nou la doctorul din Lupeni, pentru o nouă intervenţie chirurgicală.

Cei trei tripleţi merg la grădiniţă, dar anul viitor femeia ar vrea să-i dea în clasa I. Ea şi-ar dori ca cei trei fraţi să fie în aceeaşi clasă.

Din păcate, dacă nu poate să se ocupe de cele două fetiţe, pentru ca acestea să meargă normal, să scape de durerile foarte mari pe care le resimt la fiecare pas, ar putea să le amâne şcoala un an.

„Aş avea nevoie de câteva milioane, măcar cinci milioane cu care să mă duc la spital, pentru început, pe la jumătatea lui ianuarie, să mă internez cu fetele la clinica de ortopedie. Eu nu am asigurare medicală, aşa că trebuie să plătesc spitalizarea”, a povestit femeia.

Şapte persoane într-o cameră

Familia Bărbăşelu locuieşte într-o casă cu două camere. Pe timpul iernii, se adună toţi într-o singură cameră, adică şapte persoane (bunica, tata, mama şi cei patru copii), pe patru paturi, pentru că nu îşi permit să facă foc în două camere.

Veniturile familiei sunt reduse. Cele două fetiţe au handicap gradul III primesc 80 de lei lunar. Mama tripleţilor nu are venituri, iar tatăl lucrează cu ziua pe şantier, când şi unde apucă. Bunica micuţilor are o pensie de 200 de lei.

Cei trei fraţi suferă de rahitism şi ar avea nevoie de o alimentaţie bogată în multe vitamine.

Fetiţele bolnave au purtat doi ani de zile ghetuţe ortopedice, dar acum trebuie să meargă să şi le schimbe. Asta, după ce vor face operaţia, dacă oamenii de bine vor auzi strigătul acestor copilaşi şi le vor ajuta să ajungă la o clinică ortopedică.

Cei patru copii îl aşteaptă pe Moş Crăciun.

Tripleţii merg la grădiniţă, şi-au pregătit poezii, cântece şi speră ca şi la ei să poposească Moşu”..., măcar cu o jucărie sau o carte de colorat.

Cei care doresc să îi ajute pe aceşti copii pot să ia legătura cu mama micuţilor, la telefonul mobil 0746/567247 (Marinela Bărbăşelu, satul Slobozia, Comuna Zvoriştea)
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tripleţi, în aşteptarea lui Moş Crăciun.
 Vizualizări articol: 1033 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Tripleţi, în aşteptarea lui Moş Crăciun3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Broscuţe vesele 2 chifle2 felii mozzarella2 felii ardei gras2 măsline1 linguriţă unt1 lingura paste de tomate2 linguri brânză de vaci1 linguriţă chimen1.2 ceapasare Se amestecă brânza de vaci cu 1 linguriţă unt, chimenul, ceapa... Citeşte