Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2007 - Anul XII, nr. 297 (3666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avarie de proporţii

Mii de suceveni au rămas fără apă caldă şi căldură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de suceveni din zona centrală a Sucevei au rămas mai bine de o zi şi o noapte fără căldură şi apă caldă, după ce o porţiune din Magistrala I de termoficare a explodat, în zona Casei de Cultură. Avaria s-a produs duminică seara, în jurul orei 22.00, dar, din cauză că vechiul sistem de termoficare, uzat şi peticit în zeci de locuri, nu are nici un sistem de supraveghere şi depistare a spărturilor care apar la conducte, nici nu s-a putut afla de la început unde trebuie intervenit.

Lipsa căldurii şi a apei calde s-a resimţit în locuinţele locuitorilor racordaţi la punctele termice Parc, Tipografie, A1, Mihai Viteazu, Areni, dar şi la sucevenii care beneficiază de servicii de termoficare de la PT Intersecţie Mărăşeşti, care, deşi erau pe Magistrala II, au fost trecuţi vara aceasta pe Magistrala I, atunci când s-au făcut lucrările de modernizare a punctului termic.

Metode învechite de depistare a avariilor

Pentru descoperirea avariei care a inundat punctul termic Hotel şi a lăsat fără apă caldă şi căldură aproape un sfert din populaţia Sucevei, care este racordată la reţeaua centralizată de termoficare, lucrările de spargere a străzii Nicolae Bălcescu au început ieri dimineaţă, în dreptul Casei de Cultură. Dar, după ce în dreptul magazinului Orange a fost săpat un crater imens, muncitorii au abandonat lucrarea, pentru a relua săpăturile ceva mai încolo, pe mijlocul străzii.

“Singura metodă pe care o avem pentru depistarea avariilor, pe traseul reţelelor ce nu au fost înlocuite, este cea de utilizare a <urechii acustice>, care nu are o precizie prea bună. Tocmai de aceea prima dată s-au făcut săpături într-un loc, pentru ca apoi să descoperim că spărtura este în alt loc, în apropiere. Spre comparaţie, acolo unde au fost înlocuite conductele anul acesta, putem afla cu precizie când şi unde apare şi cea mai mică fisură, încât putem interveni înainte de a se produce avaria”, a declarat directorul Termica, Constantin Plăcintă.

Închiderea uneia dintre cele mai circulate străzi din zona centrală – Nicolae Bălcescu, s-a resimţit în traficul rutier, şoferii trebuind să găsească rute alternative pentru a ocoli zona afectată.

Conform reprezentanţilor Termica, lucrările de remediere a avariei urmau să fie finalizate în cursul nopţii, în jurul orei 23.00, pentru a putea fi furnizată căldură populaţiei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de suceveni au rămas fără apă caldă şi căldură.
 Vizualizări articol: 716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mii de suceveni au rămas fără apă caldă şi căldură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Broscuţe vesele 2 chifle2 felii mozzarella2 felii ardei gras2 măsline1 linguriţă unt1 lingura paste de tomate2 linguri brânză de vaci1 linguriţă chimen1.2 ceapasare Se amestecă brânza de vaci cu 1 linguriţă unt, chimenul, ceapa... Citeşte