Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 nov 2009 - Anul XIV, nr. 280 (4266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cum se poate evita electrizarea părului?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce v-aţi dedicat minute bune din timpul preţios pentru a vă pieptăna şi aranja coafura ca la carte, nu este prea plăcut să vedeţi că părul vi se electrizează. Această problemă nu este foarte gravă şi poate fi evitată cu ajutorul unor trucuri simple.

Sezonul rece este perioada în care părul se electrizează mai mult ca de obicei. Aerul uscat din camerele în care se foloseşte sistemul de climatizare pentru încălzire afectează negativ părul, iar obiectele pe care le folosiţi pentru a vă pieptăna se încarcă de electricitate statică. Rezultatul este neplăcut: părul parcă refuză să se lase aranjat.
Pentru a ieşi învingătoare din „lupta” cu părul electrizat, primul pas pe care trebuie să îl faceţi este să umidificaţi aerul din casă, prin aşezarea unui bol cu apă pe calorifer, însă puteţi în egală măsură să vă ajutaţi părul să lupte împotriva electrizării.
Pentru a hidrata cheratina, proteina care face parte din structura firului de păr, alegeţi să vă spălaţi pe cap cu un şampon delicat şi să folosiţi apoi un balsam foarte hidratant. Pentru a evita deshidratarea excesivă a părului, renunţaţi la foehn şi lăsaţi părul să se usuce în mod natural. Dacă totuşi nu puteţi renunţa la uscătorul de păr, folosiţi-l la o temperatură mai scăzută decât în mod obişnuit. Progresele tehnologiei vă sunt de ajutor în acest demers: pe piaţă există o serie de foehn-uri care degajă ioni negativi, lucru care împiedic electrizarea statică a părului dumneavoastră.

 

Natural înseamnă mai sănătos

Periatul cotidian deteriorează în timp părul, iar acest proces se accentuează în anotimpurile reci. De aceea, folosiţi peria sau pieptenele cu moderaţie în timp ce vă uscaţi părul şi optaţi pentru utilizarea unor astfel de obiecte realizate din materiale naturale, deşi sunt mai costisitoare. Periile făcute din păr de porc mistreţ şi pieptenele din lemn sunt cele mai bune alegeri, întrucât obiectele de metal sau materiale sintetice folosite pentru coafat electrizează şi mai mult părul. Pentru a stăpâni firele de păr electrizate şi rebele, după ce v-aţi pieptănat, pulverizaţi lac de păr după ce aţi terminat de aranjat coafura.
În plus, hainele pe care le purtaţi trebuie să fie şi ele făcute din fibre naturale. Puloverele sau căciulile tricotate din fibre sintetice nu absorb umiditatea din aer, deci se încarcă foarte uşor cu electricitate statică, iar aceasta intră în „conflict” cu energia acumulată de părul dumneavoastră. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul hainelor de lână, cu toate că acest material intră în categoria „fibrelor naturale”.

 

Sfatul specialistului

Părul se electrizează după ce terminaţi perierea sau pieptănatul. Pentru a evita acest inconvenient, achiziţionaţi-vă un uscător de păr care generează şi aer rece. După coafare, îndreptaţi jetul de aer spre păr, iar firele vor deveni „disciplinate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum se poate evita electrizarea părului?.
 Vizualizări articol: 812 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Cum se poate evita electrizarea părului?3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei