Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 oct 2009 - Anul XIV, nr. 243 (4229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cum prevenim apariţia punctelor negre?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru persoanele care se preocupă de sănătatea şi aspectul tenului lor, apariţia punctelor negre este o situaţie neplăcută, dar care poate fi rezolvată eficient, fără prea mari bătăi de cap.

O problemă dermatologică nu foarte gravă, dar inestetică, o reprezintă apariţia punctelor negre, situaţie cu care se confruntă în egală măsură şi adolescenţii, şi persoanele mature, bărbaţi sau femei. Din fericire, cosmeticienii şi medicii dermatologi ştiu foarte bine cum să rezolve o astfel de situaţie, însă munca lor şi tratamentul indicat în acest caz trebuie susţinute şi de unele mici eforturi depuse de pacienţii interesaţi. Este vorba de câteva trucuri şi sfaturi care vă vor ajuta să veniţi de hac punctelor negre.
După cum probabil ştiţi, celulele epidermei se reînnoiesc periodic şi, uneori, se produce mai mult sebum decât ar trebui. Acesta este şi motivul pentru care apar punctele negre: porii se îmbâcsesc din cauza excesului de sebum. Nu este un motiv de îngrijorare, de punctele negre se scapă uşor, însă după aceea va trebui să acţionaţi preventiv, pentru a vă ajuta tenul să se menţină sănătos.

 

Paşii esenţiali pentru eliminarea punctelor negre

Exfolierea tenului este esenţială, o operaţiune care trebuie efectuată cel puţin o dată sau de două ori pe săptămână, în funcţie de gravitatea problemei. Este recomandat să folosiţi un produs de gomaj foarte delicat, pentru a nu agresa tenul şi a nu „obliga” pielea să recurgă la mecanismele de apărare, care pot face mai mult rău decât bine.
Hidratarea pielii nu trebuie nici ea neglijată. Probabil vă imaginaţi că loţiunile şi cremele hidratante îmbâcsesc porii. Ei bine, nu e chiar aşa. Aceasta este o idee total greşită. Secretul este să folosiţi o cremă adaptată tipului dumneavoastră de ten, cel mai probabil mixt sau gras, pentru că doar acestea se confruntă cu problema apariţiei punctelor negre. Loţiunile sau gelurile care conţin acid salicilic elimină excesul de sebum şi curăţă în profunzime pielea care, fiind astfel împrospătată, îşi menţine hidratarea pentru mai mult timp.

 

Îngrijiţi-vă pielea în fiecare zi

Este foarte important să aveţi grijă de tenul dumneavoastră, supunându-l în fiecare zi unor tratamente delicate de răsfăţ. Începeţi ritualul de înfrumuseţare cu demachierea şi continuaţi cu exfolierea. Într-un bol puneţi apă fierbinte, în care puteţi adăuga salvie sau cimbru, şi expuneţi-vă faţa la aburi, acoperindu-vă capul cu un prosop. Căldura degajată va dilata porii şi astfel veţi putea elimina punctele negre cu uşurinţă, fără a traumatiza pielea. Pentru operaţiunea de extracţie, puteţi folosi un instrument special, despre care puteţi afla mai multe de la o cosmeticiană, sau, mai simplu, puteţi elimina punctele negre apăsând pielea cu degetele acoperite de şerveţele de hârtie. Dezinfectaţi imediat locul cu o dischetă demachiantă îmbibată într-o soluţie noncomedogenică şi finalizaţi ritualul aplicând pe faţă o mască hidratantă şi calmantă.

 

Mască pentru eliminarea punctelor negre

Dacă sunteţi adepta reţetelor de frumuseţe „de la bunica”, vă puteţi prepara acasă o mască eficientă: bateţi spumă un albuş de ou şi adăugaţi o lingură de miere lichidă (încălzită câteva secunde în cuptorul cu microunde). Aplicaţi amestecul pe faţă şi lăsaţi masca să acţioneze timp de o jumătate de oră, apoi clătiţi cu apă călduţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum prevenim apariţia punctelor negre?.
 Vizualizări articol: 1088 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum prevenim apariţia punctelor negre?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei