Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 aug 2009 - Anul XIV, nr. 194 (4180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Domnilor, îmbrăcaţi-vă adecvat la serviciu!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alegerea unei ţinute potrivite pentru serviciu este o problemă spinoasă, cu care nu se confruntă numai reprezentantele sexului frumos, ci şi domnii.
Întrucât moda oferă posibilităţi aproape nelimitate în ceea ce priveşte vestimentaţia şi pentru că magazinele sunt doldora de haine care mai de care mai atrăgătoare, nu este tot timpul uşor să alegeţi îmbrăcămintea potrivită pentru o anumită ocazie. Atunci când mergeţi la un interviu în urma căruia speraţi să obţineţi o slujbă ori când vă pregătiţi pentru prima zi de lucru la un loc de muncă, alegerea hainelor este un proces esenţial. Se spune că nu haina îl face pe om, însă aspectul vestimentar este totuşi un element care cântăreşte foarte greu. Şi, pentru că ţinuta de serviciu este extrem de importantă, alegerea acesteia rămâne un subiect delicat nu doar pentru doamne, ci şi pentru domni.

 

Cum vă îmbrăcaţi când mergeţi la un interviu?

Deşi ar părea greu de crezut, trebuie să ştiţi că persoana care vă intervievează este foarte interesată de hainele pe care le purtaţi. Vă împărtăşim un secret: pentru a simplifica procesul de selecţie a candidaţilor, mulţi dintre directorii de resurse umane notează pe CV comentarii referitoare la aspectul candidatului intervievat. Nu este greu de ghicit deci care va fi preferatul dintre un bărbat îmbrăcat cu un costum care îi vine perfect şi unul care poartă o jachetă ponosită şi are pantofii murdari. La interviu, este foarte important să vă demonstraţi cunoştinţele şi aptitudinile, însă nu e rău deloc să vă folosiţi de un aspect vestimentar fără cusur pentru a câştiga puncte în plus. Acest lucru înseamnă că hainele pe care le alegeţi pentru interviu trebuie să fie mai de calitate decât cele pe care le-aţi purta dacă aţi fi angajat. Într-o astfel de situaţie, cea mai sigură variantă este să alegeţi un costum elegant, bine croit, cu un sacou cu doi nasturi. Este de preferat să optaţi pentru clasicul negru sau pentru bleumarin. Evitaţi, în schimb, să purtaţi un costum de firmă cu eticheta la vedere sau să afişaţi accesorii exagerate. Completaţi ţinuta cu o cămaşă albă, simplă, o cravată într-o culoare neutră, pantofi negri eleganţi şi şosete negre.

 

Prima zi de muncă

Pentru că aţi mai fost în sediul companiei unde urmează să lucraţi, cu siguranţă aţi observat felul în care sunt îmbrăcaţi angajaţii de acolo. După ce aţi trecut cu bine de interviu şi aţi fost angajat, în prima zi de lucru e bine să alegeţi o ţinută prin care să nu faceţi notă discordantă. Vă veţi afla în centrul atenţiei timp de câteva zile şi ar fi bine să nu săriţi în ochi. Regula numărul unu este să nu purtaţi în prima zi de serviciu acelaşi costum în care aţi fost îmbrăcat la interviu. Şeful dumneavoastră ar putea crede că nu aveţi deloc imaginaţie sau, mai rău, că nu aveţi cu ce să vă îmbrăcaţi. Dacă nu aţi avut ocazia să vedeţi care este codul vestimentar, optaţi pentru varianta cu care nu veţi da greş: purtaţi un costum clasic într-o culoare mai deschisă. Dacă nu vă plac costumele în mod special, optaţi pentru o pereche de pantaloni eleganţi, un sacou şi o cămaşă uni, în aceleaşi tonuri de culoare. Alegeţi o pereche de pantofi potrivită pentru o astfel de ţinută şi nu uitaţi să asortaţi şosetele cu încălţămintea!

 

Ce purtaţi în mod obişnuit la serviciu?

Dacă salariul nu vă permite să vă cumpăraţi mai multe costume, două vor fi de ajuns. În acest caz, va trebui să completaţi garderoba cu câteva pulovere, cămăşi şi cravate, pe care să le puteţi combina cu sacourile şi pantalonii pe care îi aveţi. Cumpăraţi mai multe articole vestimentare care să se potrivească şi veţi putea obţine o serie de combinaţii reuşite. Dacă jobul nu este unul pentru care trebuie să purtaţi mereu costum, optaţi pentru pantaloni cât mai simpli, care să vă vină ca turnaţi, un sacou bine croit, o cămaşă uni şi o pereche de pantofi de calitate. Asta în primele zile. După ce începeţi să vă obişnuiţi cu noul loc de muncă, puteţi „experimenta” diverse ţinute, pentru a vă exprima individualitatea, dar aveţi grijă să nu exageraţi. Oricum, nu uitaţi regulile de aur: şosetele trebuie să se asorteze cu pantalonii şi încălţămintea, iar culoarea curelei trebuie să fie aceeaşi cu cea a pantofilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Domnilor, îmbrăcaţi-vă adecvat la serviciu!.
 Vizualizări articol: 942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Domnilor, îmbrăcaţi-vă adecvat la serviciu!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei