Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 nov 2007 - Anul XII, nr. 282 (3653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Amenajari

Camera de relaxare în cadrul locuinţei

Termenul de relaxare înglobează o sumă mare de procese şi sentimente, iar starea este urmărită şi dorită de toată lumea. Însă pentru a o dobândi într-un mod facil, este nevoie de mulţi factori: confort, ergonomie, spaţiu familiar, echilibru estetic, etc.  Pentru aceasta, noile proiecte de locuinţe rezervă o cameră special pentru acest scop. Fie că sunt case pe pământ, fie că sunt apartamente de bloc, locuinţele moderne includ spaţii de odihnă, hobby sau distracţie. Chiar şi în apartamentele clasice se pot amenaja zone cu această funcţiune, dacă nu ca un spaţiu aparte, ca un colţ personalizat într-una din încăperile deja concepute ale casei.

Definirea

Dar ce este mai exact o cameră de relaxare? Este un spaţiu privat pregătit să devină loc de refugiu. Pentru amenajarea acestei încăperi nu există standarde. Ea ţine strict de modul în care noi percepem termenul de “relaxare”.

Dacă pentru unii ea poate include sisteme high-tech, sisteme video şi audio, un televizor cu ecran plat de dimensiuni considerabile, pentru alţii ea poate avea un pat pentru masaj, aparate pentru aromaterapie sau înfrumuseţare, o bandă pentru alergat, etc. Mulţi dintre noi pot considera biblioteca în sine o cameră de relaxare. Puţine sunt activităţile extra-profesionale care să nu se poată exercita în casă, într-un spaţiu special amenajat. Croitoria, pictura, muzica şi chiar dansul se pot face acasă. Singur sau cu prietenii, activităţile preferate pot fi practicate la orice oră din zi şi din noapte, fără restricţii de program. Oricum ar fi, conceptul de cameră pentru relaxare este de bun augur, din moment ce viaţa noastră este tot mai solicitantă.

Camera de relaxare

Avem nevoie de un spaţiu care să ne încarce pozitiv, să ne deconecteze de problemele cotidiene. Fie că este sau nu denumită astfel şi chiar dacă nu are scop precis, este bine să avem o cameră a noastră, cu lucruri personale, cu un perete plin de fotografii cu prieteni, o ladă cu amintiri, suveniruri adunate de prin  călătorii, un hamac, un fotoliu confortabil, o mică bibliotecă cu cărţile şi dvd-urile preferate, un frigider cu îngheţată, fructe şi băuturi.

Deşi mulţi deţin astăzi o casă de vacanţă, la munte sau la mare, de prea puţine ori se iveşte ocazia să o folosească. Camera de relaxare poate fi însă un substitut al ei.

Amenajarea concretå

Câteva sunt elementele-cheie pentru o atmosferă specifică stării de relaxare. Trebuie să începi cu alegerea unor culori deschise pentru pereţi, pastelate, mate, poate o combinaţie de două culori reconfortante (verde şi roz, bleu şi alb, etc). Dacă unul din prieteni se pricepe la desen sau graffiti poate să reproducă pe unul din pereţi un desen sau un tablou abstract, orice consideri tu ca fiind liniştitor.

Mobilierul tematic să fie puţin, pentru a lăsa spaţiul să respire. Ceea ce vezi pe fereastră este important. Dacă ai posibilitatea să alegi poziţia camerei de relaxare, ar fi bine să fie plasată în faţa unei grădini, a unui spaţiu deschis, frumos amenajat, sau a unei privelişti asupra oraşului. Este indicat ca dimensiunile ferestrelor să fie mari.

Lumina naturală este unul dintre cele mai importante elemente pentru relaxare, datorită efectelor benefice pe care le are asupra psihicului. Pereţii unei astfel de camere pot fi izolaţi fonic, temperatura şi lumina pot fi reglabile precum şi dotarea cu un sistem bun de umbrire.

Atenţie

Pe lângă faptul că necesită alocarea unui spaţiu vital din locuinţa noastră (pe care s-ar putea să nu-l avem disponibil), această cameră, cu toate facilităţile ei, poate ajunge la a fi extrem de scumpă, atât ca amenajare, cât şi ca dotare sau întreţinere. Cu toate astea, un lucru este sigur: ea se poate adapta oricărui standard de viaţă. La orice nivel există surse şi metode de relaxare. Este nevoie doar de îmbinarea câtorva elemente care aduc sufletului tău linişte şi bunăstare psihică.

Flexibilitate

Camera de relaxare poate constitui suportul mai multor activităţi, preferatele tuturor membrilor familiei. Colecţiile copiilor pot fi expuse pe rafturi dispuse în jurul sistemelor audio şi tv destinate relaxării voastre. Un şevalet, o orgă sau o maşină de cusut pot sta de asemenea în aceeaşi încăpere, cu condiţia ca funcţiunile să fie folosite pe rând, pentru a evita aglomerarea şi perturbarea liniştii necesare relaxării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camera de relaxare în cadrul locuinţei.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Camera de relaxare în cadrul locuinţei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei