Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 262 (8486)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Anglia şi legile ei demente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Timp de 10 zile, am fost la o cură de dezintoxicare tocmai în Anglia, unde am prins şi meciurile pentru podiumul Campionatului Mondial de Rugby, şi trebuie să vă spun că medaliile de bronz obţinute de englezi au fost privite mai degrabă ca un eşec, însă bucuria că pentru locul 3 Anglia a bătut eternul duşman, Argentina, a fost deplină. Ziua următoare, 28 octombrie, pentru mine a însemnat, doar teoretic, nu numai finalala rugby dintre Africa de Sud şi Noua Zeelandă, ci mai ales eternafinală dintre Barcelona şi Real. Numai că socotealade acasă nu se potriveşte cu cea din insulă, unde meciul nu s-a televizat! Cum adică? Meciul cel mai important de pe planetăsă nu poate fi văzut tocmai în ţara unde s-a inventat fotbalul? Ei bine, da! Dar trebuie să aflaţi şi de ce: pentru că există o lege, adoptată cândva în anii '60, care interzice în zilele de sâmbătă televizarea meciurilor a căror orăde începere este cuprinsă în intervalul 14:45-17:00! Iar acest meci, amintiţi-vă, începea la 17:15, ora României, deci 15:15 în Anglia! Care este motivul? Unul năucitor: protejarea încasărilor echipelor din ligile inferioare! Meciurile acestora se joacă tocmai pe la aceste ore, aşa că pentru a nu ţine lumea acasă, în faţa televizoarelor, la un, să zicem, Liverpool - Arsenal, Parlamentul britanic a elaborat numita"The 3 p.m. Blackout Law" ("Legea tăierii curentului la ora 3 după amiază"!!!), şi astfel toţi locuitorii orăşelelor cu echipe de la liga a doua până la a nouase duc la stadion! E genialitate sau demențăpură? Eu mai zic doar că atât de solidă e protecţia pe internet, încât a fost absolut imposibil să pot vedea la Portsmouth vreo secundă în timp real, cu hacker-ul alături, ci doar să urmăresc pe Real Madrid TV comentariul de pe stadion, imaginea arătându-l doar pe Ancelotti, cât a fost meciul de lung! E primul El Clasico pe care l-am ratat într-un sfert de secol! Huo, Anglia!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anglia şi legile ei demente.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Anglia şi legile ei demente3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei