Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 26 (7943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Ce-am avut și am pierdut, ce va fi și vom trăi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Revin și eu la fotbal, care n-a stat pe loc în timpul agitatului tenis de la antipozi. În primul rând, ignorata Cupă a Africii pe Națiuni, de către televiziunile noastre, a ajuns în faza semifinală. Azi este prima dintre ele, Burkina Faso versus Senegal, în timp ce mâine gazda Camerun are meci interesant cu Egiptul lui Mo Salah. Începând din această fază, îmi propusesem să urmăresc meciurile online, pe site-ul vreunei case de pariuri, dar nu garantez că voi avea nervi pentru așa ceva, poate doar part-time. E și asta o confirmare personală pentru cât de puțin atractivă e această competiție. De înțeles, așadar, decizia televiziunilor noastre de a evita investiția. Și pe bună dreptate, de ce ar face-o, când starurile, aproape fără excepție, sfârșesc prin a fi trase în jocul mlăștinos al celorlalți, în loc să se întâmple fenomenul invers?! Asta ca să nu mai pomenesc de slaba organizare, ca eufemism, fiindcă până la urmă au murit oameni... Evident, nici arbitrii n-aveau cum să fie altfel, e de antologie felul în care un central a fluierat finalul unui meci înainte de expirarea celor 90 de minute legitime! În fine, bine că se termină, că începe Liga Campionilor, iar unii dintre acești jucători vor schimba dramatic decorul.

În al doilea rând, aș vrea să vă aduc în atenție ceva ce urmăream încă dinainte de AO, dar n-am vrut să mă grăbesc ca fata mare la măritat. Între timp, inclusiv casele de pariuri au început să reflecte fenomenul: în Belgia, după 25 de etape, conduce detașat o nou promovată, care a devenit și favorită să-l câștige, după ce a trecut în ultimele două etape peste hopurile numite Bruges și Andrelecht.  Este vorba de Union Saint-Gilloise, 0-0 la Bruges (locul 2) și 1-0 acasă cu Anderlecht (locul 4). Ei bine, sâmbătă seară urmează deplasarea la locul 3, Antwerp, echipă care poate fi de-acum considerată principala contracandidată, fiindcă are un meci mai puțin disputat, iar cu 3 puncte virtuale ar fi la 7 puncte în spate lui Saint-Gilloise, înaintea meciului direct. Iar dacă vă puneți întrebarea legitimă ”când se vor înjumătăți punctele?”, întrucât de la belgieni am împrumutat noi modelul actual, aflați că Belgia a trecut la campionat regulat de 18 echipe!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce-am avut și am pierdut, ce va fi și vom trăi.
 Vizualizări articol: 1073 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ce-am avut și am pierdut, ce va fi și vom trăi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei