Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 26 (7943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un medic veterinar care profesa din 1974 a murit după un caz dificil, la care a muncit patru ore

Miercuri, 2 Februarie 2022 (16:03:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Colectivul medicilor veterinari din Suceava este în doliu după ce unul dintre cei mai vechi colegi care era încă în activitate a încetat din viață, la vârsta de 75 de ani. Doctorul Florin Cojocaru era medic de-o viață, mai exact din 1974. Deși la vârsta lui mulți colegi sunt la pensie de mult el continua să răspundă la cazuri delicate din Circumscripția Cornu Luncii, ultima intervenție dificilă pe care a avut-o fiind chiar cu câteva zile înainte de a muri.

Doctorul Petrea Dulgheru, președintele Colegiului Medicilor Veterinari Suceava, s-a arătat șocat de veste, cu atât mai mult cu cât colegul îl vizitase recent, fiind într-o stare generală bună. Dulgheru a poveste că Florin Cojocaru intervenise la un caz veterinar delicat, care a presupus efort intens timp de patru ore, nefiind exclus ca de aici să i se tragă sfârșitul, mai ales că medicul fusese operat pe cord deschis și avea interdicție la efort.    

Florin Cojocaru s-a născut în 1946, la Suceava, fiind absolvent al Facultății de Medicină Veterinară Iași, promoția 1974. Din acel an a început munca de liberă practică, mai întâi la Circumscripția Vadu Moldovei, după care, din 1983, s-a transferat la Cornu Luncii, unde a rămas până la decesul survenit la începutul acestei săptămâni.

Florin Cojocaru își pierduse în 2018 soția și are un fiu care este medic stomatolog în Germania.

Doctorul Petrea Dulgheru a ținut să depene câteva amintiri cu privire la colegul dispărut: ”L-am cunoscut acum 50 de ani, în 1962, și îmi aduc aminte că în 1973 a devenit campion național la judo, la Olimpiada Institutelor agronomice, având centura neagră. M-a impresionat de atunci, ca om, ca sportiv și apoi și în profesie. De atunci legăturile noastre au fost foarte strânse. Era un familist desăvârșit și un medic veterinar dedicat trup și suflet medicinei. Rămăsese singur după pierderea soției și îi era foarte greu. Deși fusese operat pe cord deschis, continua să răspundă când era solicitat, era un om plin de veselie, un mare luptător. Știam că a avut o intervenție grea, la un caz de medicină veterinară care l-a solicitat foarte mult și nu se simțea prea bine, chiar l-am rugat să meargă la medic, dar nu cred că a mai ajuns...”

Petrea Dulgheru vorbise la ultima discuție cu Florin Cojocaru și de statutul de fiu de deținut politic al acestuia, el pregătind un dosar care urma să îi ateste oficial această calitate. Din păcate, nu a mai apucat să o facă.

”Și în cazul acestui coleg se poate constata că s-a sacrificat pentru profesie, pentru medicina veterinară de liberă practică. Se demonstrează că la noi în profesie, dacă ești bun, ești căutat până mori, nu este nici primul și nici ultimul caz”, a remarcat doctorul Petrea Dulgheru.

Înmormântarea va avea loc joi, la ora 11.00, la Cornu Luncii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un medic veterinar care profesa din 1974 a murit după un caz dificil, la care a muncit patru ore.
 Vizualizări articol: 4353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un medic veterinar care profesa din 1974 a murit după un caz dificil, la care a muncit patru ore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei