Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 26 (7943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Incendiu la Spitalul Județean Suceava

Joi, 3 Februarie 2022 (08:04:03)

UPDATE: Un incendiu a izbucnit, joi, puțin după miezul nopții, la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a declarat că flăcările s-au manifestat în zona unui salon de la etajul IV al spitalului, secția Ginecologie. La ora 01.15 focul era lichidat și se lucra pentru îndepărtarea efectelor negative. A fost activat Planul Roșu de Intervenție, iar la fața locului s-au deplasat toate forțele și mijloacele de la Detașamentul Suceava. Au fost evacuați pacienți, dar deocamdată nu se cunoaște numărul acestora, acțiunea fiind încă în dinamică. Din fericire, nu sunt victime.

 

Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, ne-a spus că în jurul orei 2.30 a început readucerea pacienților în saloanele în care erau internați,  cu excepția a 40 de paciente de la Ginecologie, care au fost relocate pe alte secții.  Pacienții care la momentul incendiului se aflau în UPU au fost redirijați spre spitalele din Fălticeni și Rădăuți. O pacientă cu abdomen acut, care fusese adusă de la Fălticeni pentru o intervenție chirurgicală de Urgență și tocmai trebuia să între în operație, a fost redirijata rapid spre Rădăuți. „Am eliberat imediat zona UPU, în ideea că vor fi pacienți care vor trebui trimiși cu ambulanțele către alte spitale. Totul a decurs fără probleme. Important este că nu sunt victime”, a declarat dr. Dan Teodorovici.

Cauza posibilă a incendiului ar putea fi un scurt circuit la sistemul de alarmare de la patul pacientului. Pagubele urmează a fi evaluate. Deocamdată etajul 4 este compromis, nu poate fi utilizat. Au fost evacuați 329 pacienți, de la etajul IV, până la etajul IX. Aceștia au fost relocați în alte secții din spital. Din totalul pacienților evacuați, 102 sunt copii (57 nou-născuți) iar 40 de pacienți au fost de la etajul IV.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiu la Spitalul Județean Suceava.
 Vizualizări articol: 5511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Incendiu la Spitalul Județean Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei