Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 1 (7918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Patinaj fără patine!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La mulţi ani! Reînnoiesc urarea şi la început de an şi îmi mai exprim încă o dată speranţa că acesta va fi anul în care scăpăm de blestemul care ne-a dereglat complet cursul firesc al vieţii, fiecăruia dintre noi, asta ca să nu mai vorbesc şi despre fiinţele dragi, rude şi prieteni, cărora li s-a curmat existenţa, adăugând şi durere pe lângă zăpăceala totală în care ne zbatem. Ar fi cumva logic să dăm vina tot pe pandemie pentru mările, multele, complexele (că nu-mi mai ajung pleonasmele...!) rateuri, eşecuri, înfrângeri (pleonasmele, ce vă ziceam!?) din toate sporturile, dar parcă totuşi cele mai multe şi mai mari tot din fotbal... Ei, dacă tot ne aflăm în plin sezon al sporturilor care se desfăşoară pe zăpadă şi gheaţă, să notăm că în principiu ar mai fi doar o lună până la Jocurile Olimpice de Iarnă, şi mă îndoiesc că dv aveţi informaţii mai multe decât mine despre prezenţa românească acolo, la Beijing...,iar ale mele sunt cam la cota 0 (zero). Sunt de mult apuse vremurile când măcar la bob aveam rezultate remarcabile. Judecând după ce performanţe reuşesc ai noştri, ai crede că România e vreo insulă prin Caraibe sau vreo ţară din Cornul Africii. Drept să vă spun, nici n-am habar dacă mai avem federaţii de schi, de hochei, de patinaj, şi dacă da, cu ce se ocupă acestea. Şi dacă sunt conduse de oameni care chiar primesc şi bani. Simplificând cumva lucrurile, aş zice că nici nu e cine ştie ce nevoie să omologăm aceste discipline sportive, din moment ce unele sunt prezente peste tot în viaţa cotidiană. Nu credeţi? Gândiţi-vă la patinaj. Nu aveţi senzaţia că totul patinează? Fotbalul, de pildă: tot auzim de anul care vine, în care vom rupe gura şi la cluburi, şi cu naţionala. Iar anul vine şi se duce, iar noi iar ne pregătim de anul următor. Şi iar. Şi iar. Nu-i exact ca patinatul în gol? Pe loc, adică. Aşa că dacă s-ar organiza competiţii, în orice domeniu, de patinaj fără patine, am fi veşnic campioni mondiali, cum de fapt chiar suntem!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patinaj fără patine!.
 Vizualizări articol: 928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Patinaj fără patine!5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei