Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iul 2020 - Anul XXV, nr. 163 (7468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


E totuşi trist. Şi fără sens

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a dat drumul nu doar la fotbal, ci şi la multe alte sporturi. Sigur că nu la toate, şi în primul rând nu la cele care presupun apropiere şi contact între adversari (caluptele ori boxul), ori chiar între coechipieri, cala rugby. Am urmărit la televizor sau măcar am încercat să urmăresc transmisii din diverse sporturi: fotbal, tenis, formula 1. Trebuie să vă spun că totul îmi pare desprins din filme din alea de ficţiune cu cataclisme atomice şi cu omenirea dată complet peste cap, dar încercând cumva să repornească motoarele. Despre fotbal am scris deja de mai multe ori, şi cu fiecare nou meci urmărit, toate constatările iniţiale se reconfirmă: nu are absolut niciun haz să faci faze senzaţionale, să înscrii goluri din cele mai spectaculoase, cât timp în tribune nu e nimeni care să urle de fericire. Ştiţi gestul acela de după marcarea fiecărui gol, pe care l-a făcut cunoscut lumii întregi Cristiano Ronaldo? Mai ţineţi minte cum alerga către locurile din tribune ocupate de galeria proprie şi făcea celebrele-i mişcări către fani? Ei, acum, când înscrie, se întoarce... invers, adică spre teren, acolo unde se afla coechipierii săi! Aia, săracii, se bucură, desigur, dar nu-i nici pe departe acelaşi lucru ca atunci când zeci de mii de oameni rup hainele de pe ei de bucurie. Am mai văzut şi ceva imagini din nişte turnee de tenis, un sport unde tăcerea deplină face parte din regulile elementare ale jocului. Da, dar tăcerea din timpul punctelor disputate, nu şi cea dintre puncte. La finalizarea oricărei mingi, în tribune este o atmosferă adesea comparabilă cu cea dela fotbal. Acum, după o minge de senzaţie, am văzut un jucător privind de-a dreptul trist către locurile goale, de unde în condiţii normale ar fi fost ovaţionat până la următorul serviciu pentru ce minge finalizase. Cel mai năucitor însă a fost finalul cursei de F1 şi festivitatea de premiere. Cei de pe podium au dat interviuri de la distanţă "socială", apoi au primit trofeele de la... nişte roboţi cu telecomandă(de fapt, nişte mese sau dulăpioare care se deplasau), totul în faţanu a zecilor de mii de fani care veneau de obicei la locul premierii, ci a... adversarilor tocmai învinşi! Şi care, e lesne de imaginat, numai aplauze entuziaste nu produceau. Trist. Şi lipsit de sens.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului E totuşi trist. Şi fără sens.
 Vizualizări articol: 1158 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
E totuşi trist. Şi fără sens5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Buturuga de ”marțipan românesc” Desert fără coacere, extrem de gustos și bogat, acest tort-ruladă uimește de la prima înghițitură: este așa de bun încât am dori pe loc o porție uriașă, dar este atât de consistent încât ne săturăm cu o feliuță de... Citeşte