Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 272 (7273)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Cu portarul la atac

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ne aflăm în punctul în care n-ar folosi nimănui să flagelăm jucătorii. Cât despre selecționerul Cosmin Contra... ducă-se! A reușit performanța de a fi mai puțin regretat ca Daum. Măcar nimeni nu se va exprima la adresa lui așa cum a făcut-o atunci Buzărin cu neamțul. Din mandatul său va rămâne emblematică atitudinea sa la penalty-ul ratat de Pușcaș cu Norvegia, de la superstiția grotesc interpretată până la colorata înjurătură. Poate părea surprinzător, dar eu cred că se poate ajunge la Euro cu acest bazin de jucători. Le trebuie cineva care să-i inspire cu adevărat. Care să le dea încredere prin profesionalism. Să simtă asta la antrenamente, în vestiar și pe margine. Noul selecționer trebuie de asemenea să dea dovadă de coerență în selecție, să fie consecvent. Să respecte jucătorii, fiindcă aceștia îi vor întoarce aprecierea pe teren. Eu cred că în linii mari l-am descris pe Mirel Rădoi. Rămâne de văzut cât de legat e Rădoi de proiectul său de la tineret, poate că pentru el prezența la Olimpiadă e mai importantă decât o calificare ipotetică a tricolorilor mari la Euro. De-aia și oficialii FRF ar trebui să-i lase mână liberă pe ambele fronturi. Apropo de Burleanu & comp, au și ei niște muște mari pe căciuli, după două mandate ratate. Dacă oamenii aleși eșuează în mod repetat, trebuie să fie ceva în neregulă și cu ăia de-i aleg. Numai că federalii se vor scoate cu o eventuală calificare pe ușa din spate a Ligii Națiunilor, în timp ce Contra va rămâne cu tinicheaua de coadă.

Să spun și ceva despre joc? În primul rând, nici nu l-aș numi joc. Vânzoleală cred că se potrivește mai bine. Vânzoleală fără minge, că ne cam încurca. Aș ilustra-o cu o statistică edificatoare. Primii 5 jucători la procentajul paselor reușite sunt spanioli, de la 98% din 123 (Inigo Martinez) la 90% din 77 (Carvajal). Abia acum urmează unul de-ai noștri, tot cu 90%, dar din numai 28 de pase. Cine credeți că este? Tătărușanu! N-ai cum să-l mai scoți din echipă, să fie clar!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu portarul la atac.
 Vizualizări articol: 1868 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cu portarul la atac5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei