Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 166 (7167)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Fața nevăzută a Cupei Africii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Astăzi se încheie Cupa Africii pe Națiuni, cea nevăzută la televizor în România. Ce mai freamăt, ce mai zbucium stârnea pe vremuri această competiție! Față de Copa de peste Atlantic, a fost un turneu bine împănat. A durat o lună, ca un veritabil Mondial. Miercuri seara, în timp ce noi ne delectam cu CFR-Astana, a fost finala mică. Nigeria a învins Tunisia cu 1-0, gol marcat de un jucător din campionatul chinez. Cel mai cunoscut fotbalist de pe teren a fost nigerianul Iwobi, de la Arsenal, mai multă greutate având banca, acolo unde a rămas Obi Mikel (între timp, ajuns și el ”chinez”). Diseară se joacă marea finală, Senegal-Algeria, de la ora 22. Recunosc că nu m-aș fi uitat de bună voie la această competiție supradimensionată, dar meciul cu trofeul pe masă mi-aș fi dorit să-l văd. Pe de o parte, reprezentanții Africii Negre, dar cu ieșire la ocean, spre vest, cu Dakarul alăturat Parisului pentru a da numele celebrului raliu. De cealaltă parte, reprezentanții Maghrebului, cei cu cetățenie franceză speriindu-și țara de adopție cu manifestările de bucurie la calificările succesive. Ca să concentrăm duelul la doi jucători reprezentativi, ar fi Sadio Mané (Liverpool) versus Riyad Mahrez (City), adică o prelungire a duelului la vârf din Premier League. Interesant este faptul că aceste două echipe au fost colege de grupă, Algeria câștigând cu 1-0 la momentul respectiv. Teoretic, ar trebui să se întoarcă roata. În toate meciurile din faza eliminatorie, Senegal a învins cu 1-0, Mané trăgându-și partea leului cu un gol și o pasă de gol. Oare ar avea șanse, în cazul în care ar marca diseară și ar deveni campion continental, la Balonul de Aur? Cert e că Salah, coechipierul de la Liverpool inițial mai bine plasat, a dat cu piciorul șansei reale de a câștiga competiția organizată chiar de Egipt, aceasta fiind eliminată încă din optimi de o anodină Africă de Sud! Alt cormoran, Firmino, a câștigat Copa America, dar el n-a fost determinant în fazele finale ale Ligii Campionilor din cauza accidentărilor. Atunci? Dacă Mané nu strălucește diseară, posibil să înceapă a conta și Ronaldo, care s-a lipit de prima ediție a Ligii Națiunilor. Nici sezonul de toamnă nu va fi de neglijat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fața nevăzută a Cupei Africii.
 Vizualizări articol: 1649 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Fața nevăzută a Cupei Africii3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei