Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 166 (7167)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Ministerul Educaţiei readuce în discuţie testele grilă la bacalaureat pentru evitarea diferenţelor dintre notele iniţiale şi cele după contestaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a arătat, în cadrul unei conferinţe de presă, că o îngrijorează diferenţele mari între notele iniţiale şi notele după soluţionarea contestaţiilor de la bacalaureat, menţionând totodată că şi numărul foarte mare de note modificate reprezintă un „semnal de alarmă”.

Aceasta a făcut o serie de propuneri pentru ca aceste situaţii să nu se mai producă pe viitor, susţinând şi sancţionarea profesorilor care au notat greşit elevii, cel mai des în defavoarea acestora.

Andronescu a menţionat că profesorii care au greşit nu ar trebui să mai participe la corectarea tezelor în următorii ani pentru că ”trebuie să fim exigenţi, când este vorba de soarta copiilor, nu ne putem juca în felul acesta”.

De asemenea, Andronescu a vorbit şi despre o modificare a structurii subiectelor de la bacalaureatul, readucând în discuţie introducerea testelor de tip grilă, subiect ce a iscat un scandal uriaş la începutul acestui an.

Andronescu a dat exemplul Universităţii Politehnica Bucureşti, unde se practică examenele de tip grilă de mulţi ani şi unde numărul contestaţiilor este foarte mic.

”Cu itemi obiectivi nu vom mai ajunge în acele situaţii (n.r. - multe note modificare şi diferenţe mari între note) şi va trebui să mergem în această direcţie. S-ar putea să îi supărăm pe unii dintre profesori. Ok, o să stăm de vorbă şi o să le explicăm că este calea către care trebuie să mergem. Foarte mulţi profesori spun că nu se poate la disciplina X să dăm examen pe itemi obiectivi. Dar testele Cambridge, Oxford se dau pe itemi obiectivi şi nu are nimeni nici o problemă cu corectitudinea acestor examene”, a menţionat Ecaterina Andronescu, joi, la conferinţa de presă.

Potrivit datelor prezentate, numărul de contestaţii de la examenul de bacalaureat a variat între 42.000 şi 48.000 la nivel naţional, însă numărul tezelor care au primit note diferite după contestaţii este foarte mare, la fel şi diferenţele dintre note.

Reamintim că şi în judeţul Suceava, atât la evaluarea naţională, cât şi la bacalaureatul din acest an, au fost cazuri în care diferenţele dintre nota iniţială şi cea de după contestaţii a depăşit trei puncte.

La ambele examene, mai mult de jumătate dintre notele contestate au fost modificate în favoarea candidaţilor.

 

Andronescu nu exclude posibilitatea de a transforma liceele cu rezultate slabe în şcoli profesionale

Legat de examenul maturităţii, Andronescu a spus că nu exclude ca liceele cu rezultate slabe să se transforme în şcoli profesionale.

„Sunt 27 de licee care au avut pe media celor 6 ani rata de promovare între 0 şi 5%, ceea ce este inacceptabil. Elevii care au avut asemenea rezultate slabe la bacalaureat sunt cei care au intrat în clasa a IX-a cu medii sub 5, de aceea şi insistenţa noastră de anul acesta de a creşte numărul la şcolile profesionale. Vom analiza situaţia şi nu exclud ca aceste licee să se transforme în şcoli profesionale, având în vedere nu numai rezultatele din anul acesta, ci şi cele din ultimii şase ani”, a menţionat ministrul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educaţiei readuce în discuţie testele grilă la bacalaureat pentru evitarea diferenţelor dintre notele iniţiale şi cele după contestaţii.
 Vizualizări articol: 1251 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ministerul Educaţiei readuce în discuţie testele grilă la bacalaureat pentru evitarea diferenţelor dintre notele iniţiale şi cele după contestaţii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei