Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iul 2017 - Anul XXII, nr. 154 (6570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Când se termină fotbalul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marcat psihic de performanţele naţionalelor Germaniei, care au câştigat atât Cupa Confederaţiilor la seniori, cât şi Campionatul European la under 21, pronosticasem că nemţii vor curăţa tot ce e trofeu pe lume în această vară, până la Campionatul European feminin, care începe duminica viitoare, urmând să mai rezolve şi europeanul under 19, aflat în plină desfăşurare. Deşi în primele două jocuri nemţii nu rupseseră gura târgului, totuşi ultimul joc din grupă, contra Angliei, desfăşurat duminică seara, nu părea să prezinte cine ştie ce risc, englezii jucând până acum încă mai neconvingător. Şi până la pauză totul decurgea conform graficului nemţesc, cu un 0 - 0 care le asigura calificarea. Ceea ce a urmat ţine mai degrabă de literatură fantastică decât de un banal meci de fotbal: englezii le-au dat 4 bucăţi, una mai frumoasă decât alta, trimiţându-i să urmărească fazele finale ale competiţiei la televizor. Nu ştiu dacă englezii au fost chiar net superiori. Mai degrabă nu. Sau, dacă vreţi, mai norocoşi, lor ieşindu-le aproape tot, iar nemţilor mai nimic. A fost dovada că până şi echipele foarte bune au momente când fotbalul, pur şi simplu, li se termină. La numai câteva minute după terminarea acestui meci, a urmat Supercupa României, un soi de hârjoneală în iarbă, fără vreun rost, şi despre care ni se tot spune în fiecare an că e primul meci al noului sezon, când de fapt el încheie sezonul precedent, fiind finala supremă dintre câştigătoarele celor două competiţii majore. Trofeul în sine nu prezintă decât interes statistic, iar meciul de alaltăieri parcă a fost programat să ilustreze chestia asta. Celor două combatante li s-a terminat fotbalul încă dinaintea începerii meciului. A fost o parodie demnă de momentele de aur din istoria comediei, în care nişte băieţi care păreau să fie pentru prima oară în viaţa adunaţi în două echipe de câte 11 încercau să priceapă care sunt regulile după care se practică sportul respectiv. Din câte mi-am dat seama, n-au reuşit. De unde ideea că pentru Voluntari va urma un campionat întreg în care să încerce, iar pentru Viitorul o dublă europeană în care singura noastră speranţă e să nu ne luăm chiar cu sacul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Când se termină fotbalul.
 Vizualizări articol: 1446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Când se termină fotbalul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocinei ”Fraţii românaşi” (reţetă de la românii din Italia) Reţeta de tocinei bucovineni din vechime se pare că a suferit nişte interesante transformări după ce românii au ajuns, cu obiceiuri alimentare cu tot, pe alte meleaguri. Această variantă este acum la modă în comunităţile de români... Citeşte