Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iun 2015 - Anul XX, nr. 148 (5960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Mai rar aşa urâţenie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi ne aflăm, în principiu, în extrasezon, totuşi în aceste zile a intrat în faza semifinalelor Copa America, echivalentul sud-american al Campionatului European, deci a doua competiţie ca importantă după World Cup. Aşteptările noastre, ale (tele)spectatorilor de pe întreg cuprinsul planetei, au fost, ca întotdeauna înainte de începerea turneului final, măcar foarte mari, dacă nu de-a dreptul enorme. În fond, de unde să te aştepţi la spectacol dacă nu din America de Sud, locul unde fotbalul s-a transformat din sport în artă, şi de unde au izvorât genialii Pele şi Maradona? Numai că gardul vopsit e una, iar dincolo de el cu totul alta, adică leopardul e amorţit rău, dacă nu cumva chiar mort. Nu am urmărit chiar toate meciurile, fiindcă ora 2.30, la care au început destule partide, nu-i tocmai în regulă pentru cine se scoală la 6.30 pentru a merge la serviciu. Dar la o bună jumătate dintre partide am stat în faţa televizorului, privind consternat la nişte meciuri absolut tâmpite, în care nu am văzut nici urmă de tehnică sud-americană, de dribling năucitor, de imaginaţie. Dimpotrivă: o luptă surdă, fără menajamente, cu intrări criminale, faulturi antologice şi golănii de nivelul judeţenei de la noi, cum este cea evocată ieri de colegul Gabi Manţă. Fotbalul-spectacol e doar o amintire, şi nici n-ar avea cum să fie altfel, din moment ce echipa aşteptată să ne încânte pe toţi, Brazilia, are drept piese de bază, în lipsa lui Neymar, nişte panarame care joacă pe la arabi şi în China! Iar printre ceilalţi mai sunt vreo doi crescuţi de Mircea Lucescu în cel mai pur stil est-european, adică numai buni să se ia la trântă cu alde Vorskla ori Metalurg, chiar dacă între timp s-au păcălit unii mai din Vest şi au dat căruţe bune de bani pe ei. Ca să înţelegeţi exact ce spun, printre cele mai urâte meciuri pe care le-am văzut în viaţa mea se numără sferturile de finală Argentina - Columbia şi Brazilia - Paraguay, ambele fără gol înscris, de a ajuns să-mi fie dor de un Ceahlăul - Chiajna. Huoooo!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai rar aşa urâţenie.
 Vizualizări articol: 1368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mai rar aşa urâţenie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele de năut (ca la Mănăstirea Simonopetra din Muntele Athos) Se spune că, odată, un călugăr era nemulţumit de sine, pentru că nu se putea stăpîni de la a mînca mult. Ceruse sfatul duhovnicului său, iar acesta i-a spus că va rezolva problema dacă „va sta de vorbă cu sine însuşi şi dacă... Citeşte