Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iun 2015 - Anul XX, nr. 148 (5960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ultima strigare

Vicepreședintele Ilie Niță, somat de liderii PNL să aleagă între partid și funcția la Consiliul Județean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele PNL al Consiliului Judeţean Suceava, Ilie Niţă, are termen până la sfârşitul săptămânii să demisioneze din funcţia administrativă, dacă vrea să-şi păstreze calitatea de membru de partid. Copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au participat, săptămâna trecută, la întâlniri cu organizaţii PNL din Moldova, care au avut loc la Roman, Bacău, Piatra Neamţ şi Târgu Neamţ, şi au discutat foarte tranşant situaţia ambiguă în care se află unii lideri locali şi judeţeni ai partidului care deţin funcţii publice sub guvernarea PSD.

Vicepreşedintele regional pe zona Moldova, deputatul Ioan Balan, ne-a confirmat, ieri, atât faptul că liderii naţionali ai PNL au solicitat preşedinţilor de organizaţii judeţene să rezolve de urgenţă această problemă, cât şi faptul că şi copreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, deputatul Ștefan Băişanu, şi vicepreşedintele CJ Ilie Niţă au fost în sală la Piatra Neamţ şi au auzit cu propriile urechi ultimatumul dat de Blaga şi Gorghiu.

”Confirm că cei doi copreşedinţi au cerut imperativ să rezolvăm această problemă în organizaţii în termen de o săptămână. Îi citez pe preşedinţii Blaga şi Gorghiu, care au spus că ipocrizia în PNL trebuie să înceteze, respectiv colaborarea unor membri marcanţi ai PNL cu administraţia PSD. Toţi cei aflaţi în funcţii publice de conducere au o săptămână să aleagă între calitatea de membru PNL şi funcţia pe care o ocupă”, a declarat Balan.

 

”Să nu ne mai ascundem că suntem specialişti”

Balan a mai precizat că Alina Gorghiu le-a spus colegilor săi de partid ”să nu ne mai ascundem că suntem specialişti” şi le-a cerut să facă un pas înapoi şi să aştepte momentul când PNL va veni la guvernare pentru a-şi manifesta competenţele.

Ambiguitatea de a fi atât în opoziţie, ca membri PNL, cât şi la guvernare, prin funcţiile publice pe care le ocupă, unele chiar cu sprijin din partea PSD, ”creează confuzie în cadrul organizaţiilor”, apreciază şefii liberali.

Comitetul Judeţean Executiv al PNL Suceava se întruneşte în fiecare săptămână, în şedinţă de lucru, aşa că este de aşteptat ca Ilie Niţă să-şi anunţe demisia din funcţia de vicepreşedinte al CJ în următoarele zile. În caz contrar, organizaţia ar trebui, în lumina declaraţiilor Alinei Gorghiu şi ale lui Vasile Blaga, să-i retragă sprijinul politic. Asta duce la pierderea calităţii de consilier judeţean şi implicit a funcţiei de vicepreşedinte CJ.

Întrebat dacă Ilie Niţă a fost informat oficial de organizaţie despre alegerea pe care trebuie să o facă,  Balan a răspuns că ”nu trebuie să afle de la noi ce are de făcut pentru că a fost prezent şi a auzit ce au spus cei doi copreşedinţi. În PNL funcţionează cei trei D: dezbatere, decizie şi disciplină”.

Copreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, senatorul Gheorghe Flutur, a precizat şi el că cei în cauză ”au fost de faţă; li s-a spus clar ce este de făcut”.

Al doilea copreşedinte, deputatul Alexandru Băişanu, şi vicepreşedintele CJ, Ilie Niţă, nu au putut fi contactaţi telefonic până la închiderea ediţiei, în ciuda numeroaselor încercări. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vicepreședintele Ilie Niță, somat de liderii PNL să aleagă între partid și funcția la Consiliul Județean.
 Vizualizări articol: 3332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 4 voturi
Vicepreședintele Ilie Niță, somat de liderii PNL să aleagă între partid și funcția la Consiliul Județean2.854

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele de năut (ca la Mănăstirea Simonopetra din Muntele Athos) Se spune că, odată, un călugăr era nemulţumit de sine, pentru că nu se putea stăpîni de la a mînca mult. Ceruse sfatul duhovnicului său, iar acesta i-a spus că va rezolva problema dacă „va sta de vorbă cu sine însuşi şi dacă... Citeşte