Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iun 2015 - Anul XX, nr. 148 (5960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Extrădare complicată

Sucevean condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor, reţinut de mai bine de două luni în Italia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean în vârstă de 39 de ani condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare pentru omor este reţinut de autorităţile italiene de două luni şi jumătate, însă nu a ajuns încă într-o închisoare din România, procedura de apel privind extrădarea sa nefiind încă finalizată. Mihai Gheorghe Ureche figurează încă oficial ca urmărit naţional şi internaţional pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române, asta în condiţiile în care el nu a fost încă efectiv extrădat în ţară, pentru a-şi ispăşi pedeapsa. 

Mihai Gheorghe Ureche a fost reţinut de carabinierii italieni din regiunea Calabria, pe 10 aprilie 2015. Atunci a fost oprit în trafic, la volanul unei maşini, după ce carabinierii din zonă au primit informaţia că românul condamnat pentru omor se ascunde în comuna Poala, din provincia Cosenza. Din informaţiile pe care le avem, extrădarea sa ar fi fost amânată până acum de procedurile complicate, însă este de aşteptat ca Ureche să fie predat în timp cât mai scurt autorităţilor române.

 

Cine este Mihai Gheorghe Ureche

Mihai Gheorghe Ureche, cu domiciliul în comuna suceveană Frumosu, a fost găsit vinovat, definitiv şi irevocabil, alături de fratele său, Vasile Bidirel (fost Ureche), pentru un omor comis tocmai în 1999. O crimă aproape perfectă, care ar putea face oricând obiectul unui scenariu de film. 

Povestea din acest caz începe în 1999, când Sorin Constantin Badale, în vârstă de 42 de ani, din comuna Frumosu, a dispărut. Anchetatorii au crezut că acesta a fugit, întrucât pe numele său exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru furt. La vremea respectivă, au fost unele suspiciuni, existând voci care au relatat că bărbatul a fost bătut crunt de cumnaţii săi. Pentru că nu a fost găsit cadavrul şi nu au existat nici alte indicii de omor, cazul lui Badale a rămas în evidenţele poliţiei ca dispariţie neelucidată. Badale a rămas în evidenţe ca fugar, deşi era la doi metri sub pământ, până în 2012. 

În 2012, fiul celui dispărut, Nicolae Gabriel Badale, arestat preventiv într-un dosar de trafic de minori şi proxenetism, a făcut o mărturisire şoc din spatele gratiilor. Nicolae Gabriel Badale, care în 1999 avea 7 ani, a relatat cum tatăl său a fost omorât în bătaie de fraţii mamei sale. El a povestit că tatăl său era agresiv şi îşi bătea soţia, iar cei doi cumnaţi l-au bătut până ce l-au omorât. Tânărul a indicat inclusiv locul în care a fost îngropat tatăl său, în grădina din spatele casei în care a locuit.  A urmat verificarea sesizării la faţa locului, iar în grădina casei părăsite au fost găsite oseminte umane. S-a stabilit ulterior, după expertize genetice, antropologice şi medico-legale, că osemintele îi aparţin bărbatului dispărut în 1999 şi că acesta a murit în urma unui act criminal. Cei doi autori au fost trimişi în judecată, iar condamnările finale au venit în 2014, respectiv în 2015.

Vasile Bidirel, care a recunoscut comiterea omorului şi a colaborat cu anchetatorii, a fost condamnat, în 2014, la zece ani de închisoare cu executare, în timp ce Mihai Gheorghe Ureche a fost condamnat definitiv la cei 20 de ani de închisoare, ca principal autor al faptei, în martie 2015. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor, reţinut de mai bine de două luni în Italia.
 Vizualizări articol: 4899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sucevean condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor, reţinut de mai bine de două luni în Italia5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele de năut (ca la Mănăstirea Simonopetra din Muntele Athos) Se spune că, odată, un călugăr era nemulţumit de sine, pentru că nu se putea stăpîni de la a mînca mult. Ceruse sfatul duhovnicului său, iar acesta i-a spus că va rezolva problema dacă „va sta de vorbă cu sine însuşi şi dacă... Citeşte